PROSIM, POMAGAJTE!
Čao! Imam prijateljico (17 let), za katero me zelo skrbi, saj hujša po nepotrebnem. Jaz in prijateljice jo poskušamo pregovoriti naj tega ne dela, saj jo je sama “kost in koža”. Prijavila se je za eno modno agencijo pri kateri pravijo, da mora malo shujšati v stegna, čeprav nima tam dobesedno nič, razen kosti. Na tej spletni strani je našla neke diete, katerih se zelo strogo drži in je z njimi izgubila že najmanj 4 kile in še naprej hujša. ZELO, ZELO me skrbi zanjo. PROSIM, POMAGAJTE!
Najprej to, na nasem forumu ni nasla diet, se bom pa pozanimala, kaj se ostaja na med.over.netovih straneh.
Bojim se, da kot prijateljice vec kot to, da ji stojite ob strani in vztrajate pri vasi oceni, da hujsanje ogroza njeno telesno zdravje, ne morete storiti. Bodite ji na razpolago, da ji pomagate najti pomoc, ce vas bo za to prosila.
mogoče se kdo ne bo strinjal s tem, kar bom predlagala, pa vseeno:
poskusi stvar nekako povedat njenim staršem. oni lahko veliko naredijo in tudi morajo. mogoče se sliši kot izdajstvo, prijateljica bo najbrž jezna, ampak samo na začetku. potem bo najbrž sprevidela, da ste prav naredile.
sama sem bila kot mama v podobni situaciji – le da sem sama opazila, kaj se dogaja s hčerko in sem njeno prijateljico takorekoč postavila “pred zid”, da mi je moje sume potrdila. od takrat se je stvar začela izboljševati in danes je zdrava!
res pa je, da morajo starši biti pripravljeni “videti” – drugače je trud brezploden.