Najdi forum

PROSIM NUUUJNO POMOČ

Meni je tole malo čudno, no. Če so prišli po ptička v Lj., dvomim, da se res ne moreš dogovorit za tole račko.

Edini razlog, ki bi lahko obstajal, da race ne namestijo je lahko (če mene vprašaš), če tudi race spadajo med lovne živali in jih azil tako ne more nameščati. Vendar predvidevam, da bi to v azilu po telefonu tudi pojasnili.

Meni so na zgornji cifri, ki mi jo je nekdo dal, da je azil za divje živali, tam se je oglasila neka gospa, ki je povedala, da pri njih ne držijo račk pa tudi predaleč sem bila, poslala mi je pa hrano.
No lahko date tudi drugo številko od drugega azila za divje živali, da jih pokličem in kjer so pripravljeni priti po račko tudi več ur vožnje stran, saj jaz časa žal nimam.

Daj se mi javi na [email protected]
Mislim, da bi ti lahko pomagala pri namestitvi

Živjo!
Tudi mi smo našli 2 majhni rački nekaj dni nazaj, vendar sta žal obe umrli. Klicali smo azil za prosto živeče živali.. Dali so nam nekaj napotkov glede prehrane.. rekli so tudi da ju lahko pripeljemo do Ljubljane, kjer bi jih prevzeli oni, vendar sta pred tem že umrli:((

Če se še nisi odločila kam bi dala račko lahko pokličeš DRUŠTVO ZA ZAŠČITO PTIC V ZASAVJU Tel: 031 422009 kjer ti bodo pomagali ali svetovali:) Veliko sreče!!

Kot sem že omenila, sem klicala azil pa mogoče v tistem azilu niso sprejemali račke, sigurno bi rekli, naj jo jaz tja osebno peljem, žal pa tega jaz ne morem in bi morali osebno priti po račko, najbližji azil je od mene verjetno minimalno oddaljen 2 uri vožnje stran in verjamem, da se jim ne da priti po eno bogo račko toliko km in pričakujejo, da jo ljudje peljejo tja, samo nekateri lahko zaradi take stvari damo službo na kocko, to sploh ne pride upoštev, da bi jaz kam vozila.
Meni so pa 4 umrle, nasvet sem dobila bolj slab, samo glede hranjenja, hrano sem morala kupiti in, če bi bile vse račke žive, bi jo imela mogoče maxsimalno za en teden, nato je moja kolegica od starejšega gospoda slišala, da bi morala imeti luč odprto v njo, dovolj dvignjeno, da je pod lučjo prijetno toplo, več kot 10 dni je luč gorela. Če kdo ve naj da kontakt, kam naj pokličem, da pridejo po račko ne glede koliko je km. Lp

Ti bereš, kaj ti pišemo ali nas imaš počasi za norce?

Koga imam za norca, a zato, ker te nisem kontaktirala, imaš tudi ti azil za divje živali in ptice, če imaš me kontaktiraj na email: [email protected], ker tukaj ne mislim razlagat iz kje sem.
V Zasavje bom poklicala, ampak dvomim, da bi naredili preko 240km/1 stran, da bi prišli po eno ubogo račko, bom poskusila kasneje, ko pridem do svojega gsm-ja.

Bogpomagaj, no. Pa kaj je tako težko napisati, s katerega konca Slovenije si? Azil za prostoživeče živali je v Muti. Večkrat pridejo po živali do Ljubljane, pridejo tudi za “enega ubogega goloba”.

Nihče ni rekel, da moraš sama voziti račko kamorkoli, če ne moreš ali nimaš prevozo. Prosili smo te, da poveš, s katerega konca Slovenije si, da ti lahko nekako pomagamo organizirati prevoz do azila.

Sem dodala email, tisti/tista, ki mi lahko pomaga naj me kontaktira.

Sem poklicala v azil za prostoživeče živali.

Kot sem predvidevala, žal, divje race spadajo med lovne živali in jih azil posledično ne more sprejemati, edini pristojni so lovci.

Ni torej problem v tem, da ne pridejo po živali, ampak da rac ne morejo sprejemati.

Račke, koliko je trenutno stara tvoja račka? Kaj potrebuješ zanjo, če prav razumem, potrebuješ namestitev pri nekomu, ki ima pogoje za to?

Tudi meni so nekako tako rekli, da jo ne sprejemajo…za račko nimam več hrane, trenutno ji kuham jajce, ne mislim pa dajati 10-15€ za hrano, ki jo imam za niti ne 5 dni, ker račka vedno več poje, poskusila ji bom ponuditi hrano za majhne piščančke, koliko je račka stara ne vem, doma jo imam 1 mesec, predvidevam, da ima cca max 1 mesec in pol. Glede namestitve bom probala nekaj urediti, mogoče jo en lovec vzame, če pa ima kdo že urejene pogoje, ograjo z vodo, naj me kontaktira na email. Lp

Kontaktiraj tu. ; nedolgo nazaj sem bila tam (eno živalsko bitjece je rabilo začasno namestitev), ima tudi parček račk,trenutno z naraščajem.

kakšna hrana je to ki stane 10 evrov za pet dni povej mogoče ti lahko pomagam iz kje pa si

najbolje da se to račko spusti nekam v reko ko bo dovolj stara v naravno okolje kjer so sicer že race včasih so bile v krki pa dolenskih toplicah če se prav spomnim

New Report

Close