Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Prosim nujno – Trak globoko v usesu ne more ven

Prosim nujno – Trak globoko v usesu ne more ven

Spostovani!

Pisem v imenu oceta, kateri prezivlja dopust ob morju, 1 teden nazaj so se mu zacele bolecine v usesu, zamasenost. Ker se stanje v 2 dneh ni izboljšalo, je odsel v turisticno ambulanto v Luciji, kjer so mu rekli, da ima hudo vnetje usesa, ter mu predpisali antibiotik za uzivanje, mazilo ter vstavili trak v uho. Cez 2 dni naj bi si ga odstranil sam.

Traku se cez 2 dni ni videlo nikjer, niti ob prihodu iz pregleda, se traku ni videlo. Menim, da so naredili hudo napako, saj se mu je trak nalepil na bobnic in ga ne morejo dobiti ven. Na orl v Izoli, kamor je bil po 3 dneh napoten, niso videli nic oziroma, da je prilepljen na bobnic trak.

Prosim za vase napotke, kaj lahko naredimo v tem primeru, saj trak ne more ostati notri, jasnih navodil ni dobil.

So resevalci uspisobljeni za tak poseg v uho, kajti v Izoli so rekli, kako se je lahk to naredilo, da je skrajno neprofesionalno bil vstavljen trak.

Prosim za napotke.

Lep pozdrav.

Barbara

Spoštovani,

če traku ne vidite in ga ne morete odstraniti, je potreben pregled pri osebnem zdravniku ali pa ponoven pregled v ORL ambulanti, kjer trak odstranijo. Če je trak pritisnjen ob bobnič in poskus odstranitve boli, ga lahko ORL specialist odstrani z aspiratorjem ali z vodo (z izpiranjem).

Trak je praviloma potrebno vstaviti malo globje v sluhovod, da je sploh učinek in da sam ne izpade.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close