Najdi forum

Lepo pozdravljeni vsi skupaj Imam vprašanje za ženske in pa tud moške.Sem nov na forumu in prosim za nasvet kaj naredit.Imam punco za 9let in imava otroka in se lepo razumeva.Ko je ona hodila v srednjo šolo me je varala pol leta in ko sem ji to povedu mi je tajila dokler ji nisem dokazu.Neka kolegica mi je poveda da me vara in tista kolegica je bila ravno takrat zaljubljena v mene.In potem sva stvar z mojo punco razčistila in živela dalje.Potem sva dobila otroka in živela dalje normalno in dokaj sračna.Potem mi nekega dne pride ko zagledam tisto kolegico ki mi je takrat vse povedala in se v trenutko noro zaljubim vanjo in ko sem takrat začel študirati stvari za nazaj sem ugotovil da punci tistega varanja nisem oprostil in ga verjetno nikoli ne bom.Potem sem se nekajkrat pogovarjal s tisto kolegico mi je povedala da pri nje nimam več šans.Zdej sm totalno zmeden in ne vem ali naj pri kolegici poskusim ali ne .Z punco sva dokaj srečna in jo imam zelo rad vendar ji tistega pač ne morem oprostiti.Kaj naj naredim prosim svetujte mi ker sm totalno zmeden.

HVALA
LP

Zmeden,

mogoče punca tebi ne bo oprostila, ker imaš sedaj otroka z njo, takrat pa bi lahko bil njen.

Vendar če ne vprašaš ne veš. Lahko pa najprejnpri sebi prečistiš kaj bi sploh rad.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Zmeden- pomembna je komunikaacija v odnosu, pogovarjanje , le tako lahko razrešimo dileme, zamere in nesoglasja.
Pogovoria se , sicer ne bo šlo, saj takšne zamere ubijajo odnos.
PA GOOD LO…..

mISLIM, DA TI TRENUTNO DELA EGO, OPROSTI. Takrat ti ni potegnila in je sla dalje, ti tudi. Mislim, da bi moral takrat pri sebi razcistiti kaj in koliko ti pomeni varanje tvoje drage. Danes pa, ko morda nisi tako zelo srecen, pa te daje prpa – kaj bi, ce bi. Na mestu tvoje kolegice bi enako ukrepala in bi mi izgledalo, da danes, ko pa doma stvari ne stimajo , sem pa dobra. Pazi to je le moje menje in obstaja verjetnost, da si se res noro zaljubil . Toda takrat ne dvomis v nic (ponavadi)..

Raje razcisti pri sebi, da se kolegica zopet noro ne zaljubi in na koncu se bos zopet zaljubil v svojo, …….

lp

Takšna zamera! Zakaj pa te je prevarala?Imaš ti čisto čisto vest? Je ti nisi nikoli prevaral? Zakaj nisi že takrat pri sebi razčistil, zakaj si pustil da sta dobila otroka, ki bo najbolj trpel zato ker je njegov očka zmeden in ne ve kaj hoče! Mislim da je problem v tebi, saj praviš da sta takrat z punco razčistila. Če sta zakaj sedaj pogrevaš staro juho? Ker ti mogoče to ustreza? Ker imaš slabo vest, da si si s punco ustvaril družino zaljubljen pa si v drugo? In kako veš da bi te ta druga hotela? Ker se je to dogajalo v srednji šoli(predvidevam da ste vrstniki) kako veš da te je ta druga imela res rada? Da ni šlo za najstniško ljubezen, ki ponavadi ne zdrži? Pa a se ti ne zdi da si krivičen do svoje punce? Mislim z njo imaš družino, verjetno ji je žal za prevaro pa se verjetno trudi ti pa si zaljubljen v drugo. Ti delaš večjo prevaro kot jo je takrat ona. Ti imaš družino zaljubljen pa si v drugo. In tvoja punca lepo mirno živi misleč da je vse v redu. Pa ni ti jo v mislih varaš z drugo. Takšna vrsta prevare je najhujša, ker je tudi najbolj zahrbtna. V obraz se ji delaš lepega v hrbet pa ji nož zarivaš. Mislim da rabiš strokovno pomoč, ker s tabo nekaj ni v redu. Pa ne mislim da si samo zmeden. Kako si si pa sploh lahko ustvaril družino ,če si vedel da v glavi nimaš vse pospravljeno?
Smili se mi tvoja družina sploh pa otrok, ki bo najbolj nastradal. Kaj takega ga laho psihično uniči. Kako sploh kaj takega nosiš v sebi. Kako je sploh kaj takega mogoče. Mislim jst tega ne razumem. Mislim pa da je najbolje (ker to očoitno pač traja dlje časa) da daš svoji družini mir. Da jim daš svobodo in si urediš novo življenje. Jst misilm da vztrajaš s svojo družino zato ker nisi siguren da te bo ta drgua hotela. Egoistično, igraš na karto sigurnosti. Morda pa te ravno zaradi tega ne bo hotela. Ker bo videla da nisi resen. Medtem pa boš še svojo družino psihično uničili. Praviš da se lepo razumeta. Ne verjemem, po mojem ti gre tvoja punca ful na živce in se ne moreta razumeti.
Uredit si moreš življenje tega pa mislim da s svojo punco ne boš mogel.
Moje mišljenje je da pusti punco in začnio znova. Morda s to drugo ali pa s katero drugo. Nikakor pas svojo punco nimata prihodnosti.

Veliko sreče tebi in tvoji družini, ker vsi skupaj jo boste krvavo potrebovali.

Takrat bi se moral odločiti ali boš še s svojo punco ali ne. Če si bil v dvomih, zakaj sta se še odločila za otroka? Takšno zmišljevanje pa prinese samo slabe stvari.
Odloči se, kaj sploh želiš in potem se tega drži. In veliko sreče.

Po mojem pa niti nisi zmeden. Veš da hočeš to kolegico in biti z njo sam čakaš da ti bomo mi to rekli. Pa ti res to pravim sam zato ker to kar delaš ni prav. Tudi s tem varaš svojo punco kot te je ona takrat. Sam ti naj bi sedaj bil odrasel moški tvoja punca pa je bila takrat v puberteti, ko ni glih vedno vedela kaj dela in kaj hoče. Kot mi vsi. Ne zagovarjam jo, sam to kar ti delaš da živiš dve življenji ni pošteno. Ti nisi zmeden sam čakaš da ti nekdo reče ti moraš bit s to kolegico. In res moraš bit.
Poslušaj svoje srce, ker tam veš kaj naredit. Sam pazi ker je vpleten optrok da ne boš njega najbolj prizadel.
Vem pa da nisi zmeden samo neodločen.

Ti pa dolgo kuhaš zamero, pa čeprav praviš da sta s pounco vse razčistila. Dokaj srečna – tu ti je dokaz da nista za skupaj, ker če bi bila bi bila ful srečna.
Nisi pa fer ker svojo pšunco večeš za nos, ker ne ve da imaš v resnici drugo rad. Čimprej se z njo pogovori in ji vse povej, pa mislim da tudi čimprej narazen. Z družino pomojem ostajaš zaradi strahu da boš ostal sam, če te ta kolegica ne bo hotela.
Mislim da je to tudi ena vrsta pšrevare, jst vem da ne bi hotu bit z nekom ki bi bil noro zaljubeljn v nekoga drugega. Kako bi se pa ti počutil če bi bilo obratno? Verjetno ne fajn. Do punce moraš nekaj čutit če imaš z njo družino, zato bodi toliko fer in ji vse povej. Boš jo prizadel vendar ima pravico vedeti.

lp jumbo

Poizkusi pri kolegici. Sam si si dal odgovor kopraviš da nikoli ne boš mogel oprostiti. Čimprej narazen!
ploh če je otrok posredi!

Pomojem rabiš pomoč, ker če sta to rešila in ostala skupaj imata družino ti pa sedaj to privlečeš na dan. Po mojem je to samo odraz slabe vesti in ti je to samo izgovor. Je pa dejstvo da s to punco nimaš več kaj iskat skupaj ker ko bo zvedela bo ona kuhala zamero ( in to upravičeno) in nikoli ne do mira. Pejta narazen, poizkusi pri kolegici, če bo ok če ne bo pa katera druga. S to punco pa nista za skupaj ne vem kaj sta sploh do sedaj delala skupi. Pa še otroka imata?!
Je pa problem v tebi, zato čimprej poišči pomoč. Resno.

V cem je fora, da sploh razmisljas kaj in kako, ce ti je pa ta kolegica lepo povedala, da je njo vse minilo?

Meni pa se zdiš nedozorel, otročji in zahrbten. Obnašaš se kot kakšen najstnik, ki ga razganja od hormonov in mu je glavna skrb mozolji, obleka in punce. Pa kaj ti nikoli ne pomisliš na svojega otroka. In na to da sta z punco rešila in se že zdavnaj pogovorila, pa kljub temui sklenila nadaljevati skupno življernje. Sedaj pa ti ne veš kaj bi rad? Rad bi imel dve hkrati. Pa kdo ti garantira da te je ta “kolegica” mela res rada. Da ni zato povedala ker je želela kaj zase? Ti bi rad da te mi moralno rešimo in ti rečemo idi, ni te vredna prav imaš. Pa nimaš! Nezrelo in otročje se mi zdi da se opbnašaš kot najstnik in vlečeš nekaj kar sploh ni več pomembno, sigurno je kaj takega da bi lahko tebi punca zamerila pa ti ni. Zakaj ? ker ve da s tem ne bo ničersar dosegla in da preteklost sodi v preteklost. Rekel pa ti bom da pusti punco pa ne zato ker bi ti imel prav ampak zato ker si zasluži normalno življenje in moškega ki jo bo imel rad, kateremu bo edina in ne bo noro zaljubljen v kolegico. Je pa druga zgodba zakaj si v to kolegico zaljubljen? Obvlada kaj bolje kot tvoja punca, ima še vedno poopolno postavo, vedno dobre volje, ker ji ni treba skrbeti za otročka?
DSploh ni važno, važno je da pojdi in odreši punco in otroka, kdo ve morda pa bo ta kolegica prava. Sam kaj pa bo če boš ugotovil da se je samo tebi zdela popolna? Da niti približno ni to kar ti misliš? In kaj če tebi kdaj vrne na isti način? Pol boš vidu kaj sedaj ti delaš svoji punci!
Mislim da te je lahko sram!
Tvoja punca je odrasla in dozorela ti pa si obtičal v puberteti!

Ampak to je samo moje ponižno mišljenje!

LP kumupus

Ne vem ali naj to kolegico poklicem in ji povem da sem zaljubljen vanjo ali ne.Kot so letele razne obtožbe moram povedat da nisem moški ki ženske menja kot gate.

Kaj še splohj sprašuješ kaj naredit če praviš da ji ne boš nikoli oprostil? Spokaj kufre in pot pod noge.

Halo?!!! A se kdo zafrkava ali kaj ker se mi zdi nemogoče da odrasel človek tako razmišlja!!!! Moji otroci so bolj zreli kot ti!

pokliči jo in ji vse priznaj. Lažje ti bo. Sam povej tudi punci, ker ima pravico vedeti!

Po mojem je najbolje da se razideš s svojo punco, če ne moreš pozabiti čeprav se mi zdi to malce za lase privlečeno, Po mojem je to samo izgovor kako bi se rešil iz zveze. Zahrbten in podel, saj se tvoji punci niti sanja ne kaj se v tvoji glavi plete. Potem pa pokliči to prijateljico in ji vse povej. Cenila bo poštenje, ter dejstvo da m+nočeš sedeti na (?) dveh stolih(pa čeprav že sedaj). Tako imaš po mojem njaveč možnosti pri prijateljici.

Ne bi pa rada bila v koži tvoje punce, se mi kar smili. Upam da te ne poznam in da te ne bom niti nikoli.

Pustimo ob strani za trenutek tvojo punco in otroka. Ce poklices tole kolegico in ji poves, da si zaljubljen vanjo, imas dve moznosti:
1) odpika te, kakor ti je ze povedala da te bo in ti zraven se rekla, kaj sploh rines vanjo, ker njeno stalisce ze poznas (btw, saj se zavedas, da ce je takrat tebi vse povedala o tvoji punci, tudi zdaj ni nujno, da bo tiho, tudi ce te odpika. In tvoja punca od nje zve vse in potem zgubis na celi crti).
2) je vsa navdusena in ti rece, da je ona ze od nekdaj zaljubljena vate in te prosi, da zapustis druzino in gres zivet k njej.

Kaj bos naredil?

Najbolj zamerim punci ker mi je takrat ko sem ji dokazal da me vara rekla da ima njega bolj rada kot mene in z njim se je poljubljala kar sred šole da so vsi vidl.Preden sm vse skupi zvedu je minilo cca3mesece.V kraju kjer živim sem dokaj znana osebnost in me skoraj vsi poznajo.In sedaj je jezna ker se nočm za rokce držat ko greva na sprehod,normalno da ne ker imam občutek da se mi smejijo rekoč”GLEJ GA BEDAKA PUNCA SE MU JE KUR..LA PRED VSEMI TA IDIOT PA JO ŠE IMA. in prosim ne mi s tem naprej hodt da se obnašam kot najstnik.

HVALA

Naj še jaz povem svojo plat zgodbe. Zakaj pa si se potem vrnil k meni? Zakaj nisi raje ostal z Boženo ali pa šel k Nataši ki jo ves ta čas ljubiš?
Zakaj nisi potem ko si ugotovil da ljubiš Natašo šel k njej zakaj to vlečeš?
Zakaj si mi vsa ta leta lagal? Vrni mi ukradena lata, ko sem mislila da sem srečna ter da nisi nek zahrbten človek, ki samo čaka kdaj me bo do konca potolkel. Mi nisi z svojimi dejanji že dovolj uničil življenja? Npr. s pretepanjem, Razbijanjem po hiši ipd. Pa sam veš da se je to dogajalo sedaj po tem ko si prišel nazaj. Že nekaj časa ti praim da nisva za skupaj pa mi v obraz lažeš. Še celo včeraj si mi gladko lagal v obraz. Tu imam dokaz da nisi pošten in iskren. Lahko da bova ostala skupaj samo zaupanje ki si ga pri meni užival tega ne bo nikoli več. Pa tudi ne bo več razumevanje za tvoje težave ipd. Sama bom odslej živela le za mali dve. Pa ne se tukaj delati tako svetniškega ker nisi, sam dobro veš na katere vse ciljam. Sam jst sem to delala kot najstnica ti pa si odrasel moški ki mora vedeti kaj počne in za svoja dejanja tudi odgovarjati. Jst sem za svoje napake dovolj in še preveč plačala, sam veš da si me orngi tepel ne samo klofutal, sam veš za vsa ponižanja ki sem ji h morala s tvoje in s strani tvojih prenašati. In še je vsega tega.
Zakaj če tako čutiš vztrajaš z mano? Idi in si ustvari novo življenje. Pustim ti stanovanje vse, celo kredite bom sama plačevala, samo osebne stavri mi dej in z malima gremo. Pa te ne bo več sram!!!!
isliš da mene ni sram, ko se moj mož v nabito polni gostilni poljublja z drugimi, ko okrog razlaga da sem ga zapustila itd. Doma sem ti pa dobra da ti perem, kuham in delam tudi stvari ki jih normalno opravljajo moški(kuri, sekam drva itd) pa da prenašam tvoje izbruhe, katerih večinoma nisem vzork jst ampak tvoji starši in sestra.
Veš ti meni pred nos mečeš stvari izpred osmih let jst bi ti lahko stvari iz bližnje preteklosti pa ti jih ne.In to stvari ki so dejansko pomembne in ki so imela velik vpliv na naše življenje in ga obrnile za 1000% na slabše.Pa ti niti enkrat nisem očitala niti enkrat. Veš zakaj? Ker sem razumen človek, ki zna oproščati.Razumen človek, ki ve da ljudlje delamo tudi napake. No ljudlje razen ti, ki si popoln. Pa ti povem da nisi, pa te kljub temu najbolj na svetu ljubim in požiram tvoje sranje. Če ne bi odpuščati znala danes ne bi bila tu in bi verjetno imela srečno in urejeno življenje. Tako pa se moram poleg vseh drugih problemov ubadati še s tem. Pa mi ni žal. Kruto!
Prosim te da se enkrat odločiš kako in kaj ker tako ne bom živela celo življenje. Vidiš da ti je marsikdo svetoval da morava narazen in moraš k Nataši. Jst ti to govorim že dolgo časa. Vem da se mi hočeš maščevati, vedi pa da bolj ko ste mi z tvojo družino življenje uničili bolj ga ne moreš več.
Boli pa me samo to ker sem mislila da si bil včeraj iskren in da za naju še obstaja upanje pa vidim da si isti zahrbtnež kot vsa tvoja družina.
To je vse kar sem ti hotela povedati in tudi edini način saj me drugače ne poslušaš tako pa si moral prebrati do konca. Ljubim te bolj kot vse na svetu samo tega sranja več ne bom prenašala. Stvar lahko končava na dva načina lepega in grdega. Upam da boš v dobro malih dvceh izbral lepega drugače poa se pripravi ker te bom potolkla do konca. Pa sem tega sedaj sposobna ker si se mi do konca zameril.
Za vse ostale ki ste tole prebrali ja uganiliu ste jst sem tista punca ki ga je varala. Z razliko da nisem pounca ampak od lani žena pa mi je danes zelo zelo žal da sem se poročila. Prihranila bi si marsikateri stroešk in sivi las.
Vse to se vleče že leta lani pa je sam predlagal poroko. Sedaj vidim da je zelo zahrbten človek, kot cela družina.

Dobro premisli, kako bova šla narazen na lep ali grda način. Ker sem ful jezna te bom na grd način uničila do konca zato ti svetujem lepega. Lahko poslovno še naprej sodelujeva če se bo dalo, mož in žena pa več ne moreva biti. Niti pod razno! Nič več ti ne verjamem!

Tvoja (še) žena

New Report

Close