Prosim nasvet – WC školjka pušča
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za nasvet v zvezi z WC školjko, saj sem že pošteno slabe volje zaradi tega. Namreč, školjka spodaj pri robu, ob stiku s ploščicami, pušča. Ne zelo, in če bi bilo samo to, me niti ne bi tako motilo. Zaradi tega v kopalnici zaudarja kot v javnem skretu in čeprav stranišče čistim vsak dan, nič ne pomaga.
Ker je v tem času kakšnega vodovodarja težko dobiti (imam občutek, da se jim zaradi takšne malenkosti niti ne ljubi priti pogledat), sem se odločila, da bom poskušala sama nekako poflikati. Ali mi lahko svetujete, s čim bi bilo najbolj pametno to zamazati? Vaše izkušnje? Kopalnico itak nameravam obnoviti, ampak šele prihodnje leto, torej bo vsak vaš nasvet izjemno dobrodošel.
Hvala že vnaprej pa upam, da nisem s tole debato udarila preveč mimo.
Najprej res poglej, da ni počena! potem preveri, če je prišraufana v tla oz. če je razmajana! Ponavadi počša med talnim odtokom in školko! Tam je tako tesnilo.
Zato odvij školko odšraufej vijake na dnu no! Potem jo snemi ščisti in v vsaki štacuni dobiš novo tesnilo, mogoče se je pa samo snelo ven.
Potem ti pa ne svetujem da jo spet šraufaš v tla ampak lepo položiš, obrišeš s svinčnikom odmakneš in namažeš s silikonom, potem školko nazaj položiš in čez noč se bo posušilo!
Če sedaj, ko pušča samo zatesniš ne rešiš nič, se bo pa notri nabiralo!
LP
Pri nas je bola tudi skoz mokra školjka pa se je pokazalo.
1.Pušča pri stiku v odtok
2.Otroka fanta, obilo pripomoreta k tekočini okoli školke
Rešitev odstranitev školke zamenjava tesnila pa fantičem naštelat pipice.
To ti lahko popravi mož, če ga pa nimaš in se sama ne znajdeš prosi kakega prijatelja ali soseda, pravi vodovodar za take malenkosti res neradi hodijo posebno ne daleč.Če si iz okolice Lj. in nimaš nikogar ti kot forumašici pomagam uredit zadevo za minimalno odškodnino?
Res najlepša hvala vsem, zeloooo ste mi pomagali. Dobite vsak enga virtualnega lupčka. CMOOK!
Megaboy, odtok gre v tla. Školjka sigurno ni počena, ker sem na to že sama pomislila in sem jo dobro pregledala.
Zdaj bom pa tele vaše odgovore pokazala svojemu najdražjemu (Duhec, vseeno hvala za ponudbo ;). On se ukvarja z “bolj pomembnimi” stvarmi in nima časa še na to misliti. Jaz sem pa seveda tisti težak, ki ga že 3 mesece prosi, naj zadevo popravi.
No, upam, da se bo zdaj, ko bo videl, da ni tako zakomplicirano, končno odločil in popravil. Drugače pa še vedno lahko pokličem Duhca, ane? :))))
LP, Katjuša
Imam problem z puščanjem vode. Kuhinjo in dnevni prostor imam za 5 stopnic nižje ,od kopalnice. Opazila steno, ki meji na kopalnico, da je mokra. To sem opazila po vonju, ko sem odpirala kuhinjske omarice . Vonj po vlagi. Opazila sem, da imam zadnjo stran omare že mokro – črn madež. Začela sem odstranjevati okrasne letve na omarici, da sem lahko videla, kaj se dogaja spodaj. Parket suh , stena že dodobra namočena. Sedaj me čaka odstranitev vseh omaric v kuhinji in ugotoviti od kje zamaka. Problem je , da ne moreš dobiti nobenega mojstra, TAKOJ , isti dan , da ti odpravi napako . Vodovodarja in mizarja.