Prosim, na pomoč!
Ker je naš fantek alergik na pšenico, ječmen, sezam in ajdo, prav tako tudi na jajca, bi mu rada spekla domač kruhek iz pire ali koruze ali pa iz ovesa.
Bi bila katera tako prijazna, da bi mi dala recept za koruzni, pirin ali ovseni kruh? (vsebovati ne sme jajc).
Iz srca hvala že vnaprej in lep pozdrav vsem!
Jaz pripravim pirin kruh enostavno: v sojinem mleku (ali pa vodi) vzhajam kvas, ga zamešam v pirino moko, dodam malo soli in olivnega olja ter mesim. Tukaj traja malo dlje in težje kot pri navadnem kruhu iz bele moke. Pustim vzhajat in spečem.
Odkar imam pa stroj za peko kruha je pa sploh super: 350 ml vode, 540 g pirine moke, olje, sol in kvas. Hiter oz.kratek program peke (cca 2 uri) in je!
Dober tek!
Irena