PROSIM MNENJE …
Pozdravljeni
Stara sem 18 let.Mogoce panicna in pretiravam … ampak cutim resnicni strah … Brala sem znake, opozorilne znake za ugotavljanje raka.
– izcedek iz telesnih odprtin
Iz noznice imam izcedek, rjavo bele barve, neprijetnega vonja.
-motnje prebave
S tem imam tezave ze sigurno 5 let
– tezave z zelodcem
Pogosto me boli, vendar predvidevam, da zaradi zivcev.
Levo dojko imam tudi vecjo od desne.Na splosno se pocutim slabo, utrujeno, brez energije,apaticno.
Skrbi me, vendar k zdravniku preprosto NE upam….
Draga maja18!
Laik se lahko z branjem medicinskih knjig kadarkoli obsodi na smrt in skoraj vsakemu studentu medicine se vsaj enkrat med studijem zgodi, da se poistoveti z odpisanimi. Sami verjetno slutite, da so vasi strahovi votli. V resnici vas pred resevanjem problemov (t.j. obiskom zdravnika) ovira prav strah in negotovost. Razloga zal ne poznam, verjetno pa ste v letih, ko vam ni lahko, ste obremenjeni, nesamozavestni, zivcni zaradi tega ali onega razloga. Zal ne vem, ali vas bodo moje pomirjujoce besede toliko opogumile, da boste poiskali zdravnisko pomoc za nekatere svoje povsem ozdravljive tezave, vendar zelo upam, da bo tako. Mlado dekle v vasih letih bi moralo biti radostno, obremenjeno morda s kaksno zahtevnejso matematicno nalogo, ne pa s smrtjo.
Pa kar h dejstvom, ki vas bodo morda potolazila. O izcedku iz noznice v javnosti morda ni veliko govora, vendar je silno pogosta zadeva in ena najbolj pogostih pritozb v ambulanti ginekologa. Ce se nikoli niste bili pri ginekologu in se ga panicno bojite, prosite prijateljico ali mamo, da gre z vami na pregled. Ginekologa prosite, da vam razlozi pregled. Ta je mogoc tudi, ce se niste imeli spolnih odnosov – v vsakem primeru vam ginekolog nato predpise ustrezno zdravljenje za izcedek. Izberite si svojega ginekologa (zberite priporocila prijateljic) in se narocite po telefonu, kjer omenite svoje tezave, da boste sprejeti prednostno.
Motnje prebave in tezave z zelodcem imamo vsi uporabniki sodobne prehrane vsaj obcasno, vedno vec ljudi pa tudi trajno. Pregled pri zdravniku in ustrezno zdravljenje vam bosta olajsala zivljenje, zdravnik pa vam bo tudi svetoval glede prehrane, kaj naj uzivate, da se boste tezavam izognili.
V sodobnem svetu, v katerem se nadvse ceni vsakrsna simetrija, je med mladimi dekleti le malo znano, da sta dojki razlicne velikosti povsem normalen pojav. Obicajno raste ena izmed dojk hitreje, druga malce zaostaja. Ko sta dojki popolnoma razviti, je ta razlika komajda opazna, vcasih pa traja malo dlje, da se razlika zmanjsa.
Zelo obzalujem, da se pocutite apaticno in brez energije. Morda je v vasem zivljenju prisoten nenehni stres (sola? druzina?), s katerim se ne znate vec spopadati. Upam, da si boste lahko kje med pocitnicami nabrali nekaj vec moci, zlasti ne pozabite na fizicno aktivnost (izlet v hribe s prijatelji). Tudi o tem se lahko povsem brez skrbi pogovorite s svojim zdravnikom.
Lepo vas pozdravljam!
Irena
Irena, najlespa hvala za tvoje besede …
ubistvu mogoce so res tezave kje drugje, ubistvu vem kje so … samo nisem vedela, da je ta moja panika posledica druzinske bede.S tem ko sem prebrala tvoje sporocilo … mi je takoj postalo jasno, od kje vse to.Glede na to da se gibam, jem zdravo hrano … je res problem v mojem psihicnem stanju … ki pa na zalost vedno bolj pada v depresijo.
Hvala ti
Lep pozdrav
Pozdravljena!
Star sem 19let in ime mi je Martin. Tudi jaz sem imel podobne težave, predvsem kar se želodca tiče. Zdravniki so mi prvili da so to živci, po enem letu bolečin pa me je le stisnilo in padel sem skupaj. Kasneje so ugotovili da imam 4cm velik tumor v glavi. Tak da idi k zdravniku in reči naj te dajo na reiskave. to je moj nasvet.
Lep pozdrav