Prosim ideja-darilo
Vem, da je že čisto oguljena tema, vendar res ne vem kaj naj. Sem že brskala po iskalniku, vendar neuspešno.
Torej…
Jutri ima bodoča tašča rojstni dan, jaz pa brez idej kaj podariti. Fant, tako kot vedno, pravi da ne ve, da je kupovanje daril in podobno ženska zadeva, v smislu da se bolje znajdemo… Saj ne da mi ne bi pomagal, če bi imel kako idejo, vendar je nima, glave si pa tudi ne razbija z razmišljanjem o tem.
Tašča bo stara 54 let in ima vse, kar mi prid ena pamet. Kakšne kopeli in masaže ne pridejo v poštev, ravno tako ne darilni boni. Rože niso ravno njena strast, ravno tako ne knjige, gledališča,… Nakita ima malo morje, kljub temu redko zamenj averižico ali uhane, tako da to se mi zdi brez veze.Kozmetike ne uporablj aprav veliko (npr.:razlike med gelom za tuširanje in šamponom za lase pri njej ni-je vse za vse dobro).
Skratka,za žensko je res težko kar koli kupiti in bom vesela vsakega prdloga.
Če rada kuha, ji kupi kakšno boljšo posodo ali namizni žar, lep lesen pladenj, nekaj od kristala…
Če jo rado zebe (mislim na zimo), ji kupi električni termofor (taka mala blazina, lepo “oblečena”), uporabljam občasno in je super.
Če rada potuje, ji kupi kakšno lepo potovalno torbo, neseser ali kaj podobnega.
Če pa nič pametnega ne najdeš, z orhidejo nikoli ne sfališ (ali kakšno drugo lepo rožico).
Po tem, kar si napisala (zares dobra darila torej ne pridejo v poštev), bo najbolj vesela najbolj brezveznega darila, kakega praholovca.
Pomisli malo, kaj v življenju jo sploh veseli, kako ima urejeno stanovanje. Če pije kavo, ji kupi skodelice (spet upoštevaj njen okus), sicer pa zavij v trgovino z darili in kupi šatuljo za nakit (po možnosti tako, da igra), če ima strast do gospodinjskih aparatov, ji kupi kaj od tega (malo morje izbire, moja tašča bi se razveselila kakega mlinčka, hot dog naprave, kuhalnika za jajca…), ali pa kak čipkast prtiček.
Lahko ji kupiš tudi komplet brisač, ki so aranžirane v košarico ali tortico.
Tudi če jo rože ne veselijo (lončnice), je skoraj vsaka ženska vesela šopka ali vsaj enega cveta, ki je lepo dekoriran.
Vazo pa ima?
Punce, najlepša vam hvala za vaš trud, vendar počasi že obupujem nad tem darilom. Za vsako idejo, za katero sem vam res hvaležna, najdem ma 100 razlogov zakaj ne.
Vikend paket-predrago za najine trenutne finančne zmožnosti, mož ne bi hotel iti, pa tudi ona ni najbolj navdušena nad bazeni. Iz tega sem prišla na idejo o bonu za kako masažo, pa ima preveč ljubosumnega moža in sploh ne bi šla, da bi bil mir v hiši.
Družinski portretr že imajo naslikan, ravno tako domačo hišo.
Košarica z bio izdelki-dobila že za lanskega miklavža pa se nočem ponavljat.
Družinski izlet-j evidela že cel svet-dobesedno.
Joži, vibrator se mi nekako n ezdi primerno darilo, ne vem zakaj 🙂
Set za oblikovanje nohtov-njena stara znucana pilica je zakon, čeprav ima 10 novih v istem predalu.
Posoda in podobno-kuhati ne mara, ravno tako tudi ni najbolj navdušena nad rednim pospravljanjem, kar j evidno po hiši in razni okrasni predmeti tako odpadejo. Mi je škoda denarj az anekaj, kar vem da ne bo imelo učinka.
Termofor-ima rada mraz, vendar klimo že imajo tako da kakšen ventilator tudi odpade za te vroče dni.
Kovčke lani dobila lepe nove, komplet treh-jah jih je škoda ker se bodo umazali in strgali pa raje še stare naprej rabi.
DVD-potem rabim kupiti še DVD player pa enega inštruktorja z dobrimi živci za par urc ker ni ravno tehnični tip človeka. Od fanta brat in njegova punca sta ji lani kupila mobitel-se ni uspela naučiti oziroma navaditi niti na osnovne stvari tako da jima ga je po parih tednih dala nazaj…
Mah, obup vam pravim. Verjemite mi da če ne bi bilo tako ekstremno vas ne bi spraševala kaj podariti. Sem ponavadi polna idej, samo za njegove straše, ki so tako zelo zakomplicirani in ne vem kaj bi še rekla, pa vedno zmrznem.
Sem danes že pomislina na let z balonom, no pa sem kar hitro izvedela, da to sta pa tudi že bila. OBUP!
Skratka, kot je že ugotovila Kenga, običajna darila ne pridejo v poštev. Potrebujem res nekaj povsem nenavadnega, nekaj nevsakdanjega. Ne vem, pač nekaj n akar tudi v sanjah še nisem pomislila 🙂
In preden me katera napade, da provociram. Ne, takšni ljudje dejansko obstajajo. Sicer verjamem da jih ni veliko, vendar jaz sem naletela ravno na tista, verjetno edina dvav bližnji in dalnji okolici svojega doma. Imam pač smolo.
ali je bolj optimistične ali pesimistične narave? knjiga “skrivnost” od vale novak se mi zdi lepo darilo (novodobna duhovna literatura, ampak na prijeten način, če povzamem: ko pričakuješ, da se ti bodo zgodile lepe stvari, se to res zgodi)…saj vem, da ne mara knjig, ampak ta je čisto tanka,pa lahko si jo potem sposodiš od nje:) zraven pa eno rožco v ful lepem kičastem tegelčku?
CD Eroika – trije mladi operni pevci so predelali zimzelene hite, kot so Dan ljubezni, Lane moje, Ko mene več ne bo, Ko zvonovi zapojo in Kreslinovo Namesto koga roža cveti – zelo poslušljivo in okusno celo zame, ki opere ne maram.
abonma za gledališče
kadar za svojo taščo, ki je ravno tako posebna nimam na zalogi ideje, ji v košaro naberemo njene najljubše jedi (od domače salame, do limoninih politank, košpic, arašidov v lupini… vse kar se spomnimo in zavijemo z veliko pentljo) – čist preprosto, pa vseeno tisto kar ima rada – vedno presenečena in vesela
v lekarni kupimo brokoli tabletke ali česnove ali kaj podobnega, kar bi ji prišlo prav (včasih tudi kakšno fino žavbo za kolena, ker jo dajejo sklepi) – tudi vedno vesela, ker so te stvari ponavadi dražje, pa je sama bolj škrt 😉
Upam, da boš ob prebiranju dobila še kakšno idejo.
Mah… Evo, sem obupala. Vaše idej ein predlogi ful dobri in uporabni nasveti-vendar ne za njo.
Nič, po službi se bom zapeljala do kake večje trgovine potem bom pa videla kaj mi kaj ponujajo. Iz glave se res nič zanjo ne spomnim. Nekako se mi veliko stvari zdi škoda zanjo, ker ne zna uporabiti oziroma ceniti določenih zadev. V najslabšem primeru bo res dobila eno vazo in notri šopek, potem naj pa dela s tem kar želi. Jaz sem res OBUPALA 🙂
Vam pa res najlepša hvala za pomoč!
Če imata otroke, lahko vsak nariše eno posebno risbico (z vodenkami ali barvicami), pa jih potem daj v okvir in pentljo, pa kakšno dobro bombonjero, kavo ali vino.
Ko smo že pri vinu, sem zadnjič v Mercatorju Šiška kupila jagodno vino – mnjam je bilo dobro. Ne močno, sladko in okusno. Nekaj ne prav vsakdanjega.
ne, otrok še ni, prideja čez kako leto ali dve na vrsto.
Jagodno vino, vem da je dobro ampak gospa ne mara ničesar v povezavi z jagodami, razen svežih, pa še to ne ne vem kako zelo.
Saj pravim, obupen primer za obdarovanje 🙂
Sem pa sedaj prišla n aidejo košare polne sadja. Evo, to je pomoje to:)
Samo ne vem še kje bom kako ugodno košaro dobila danes v Domžalah. V tem vremenu tudi slučajno ne mislim veliko okol letat.