Najdi forum

Spoštovani.

Prosila bi vas za nasvet glede neznosne bolečine v desnem kolenu na medialni strani po vstavitvi delne kolenske proteze. I

mela sem opravljene punkcije kolena ( večkrat) , pa v laboratoriju so imeli vzeli kri ( tudi večkrat) , zaradi težav v kolenu.

Napisala sem vam tudi 2 izvida od opravljenih preiskav.

Bi vas zelo lepo prosila za nasvet, ker so v kolenu bolečine neznosne, zelo zelo težko hodim , izrazito šepam, analgetiki ne primejo itd…

Opravila sem tudi  trofazno scintigrafijo skeleta : 

Dobila sem izvid , ki pravi takole : bom napisala samo kar se bolečega kolena tiče :

— V dinamični fazi je videti fokalno zmerno povišano prekrvavitev v področju medialnega kondila desnega femurja . Na SPECT/ CT posnetkih je videti jasno povišan krvni prostor ob femoralni komponenti PEP desnega kolena.

– NA kasnih planarnih in SPECT/CT posnetkih kolen v kasni fazi ( skeletna faza) je videti jasno povišano osteoblastno aktivnost v področju medialnega kondila d.femurja ob femoralni komponenti PEP desnega kolena – glede na fokalno povisano prekrvavitev, krvni prostor in osteoblastno aktivnost ob femoralni komponenti PEP desnega kolena .

Opravila sem tudi scintigrafijo z označenimi levkociti : izvid :

NA zgodnjih plantarnih posnetkih in SPECT/ CT je videti fiziološko distribucijo označenih levkocitov v krvnem prostoru in kostnem mozgu . V podrocju parcialne endoproteze v desnem kolenu ni videti patološkega kopičenja markiranih levkocitov.

Na poznih planarnih scintigramih je kopičenje radiofarmaka primerljivo z  zgodnjimi posnetki.

Glede na izvida in  neznosne bolecine , kaj  bi v mojem primeru prišlo v postev ? Hodim z berglami .

Hvala in se opravičujem za daljši email.

Lp AC5

 

Spoštovani,

obe opravljeni preiskavi kažeta na to, da v vašem primeru NE gre za vnetje proteze, kar je najbolj nevaren in pogost razlog za bolečine po vstavljeni sklepni protezi.

Zakaj vas boli koleno, lahko samo ugibam, saj so možni razlogi številni.  V izvidu navajajo povišano osteoblastno aktivnost v področju medialnega kondila d.femurja ob femoralni komponenti PEP desnega kolena – kar bi lahko  pomenilo reakcijo kosti, ki se pregrajuje. Takšna reakcija kosti je lahko zelo boleča in bi lahko pojasnila vaše težave. Predlagam vam, da se zglasite pri svojem ortopedu, ki bo izvide primerjal s kliniko. Na daljavo težko svetujem. Vsekakor pa je dobro, da vnetja ni!

Lep pozdrav in hitro okrevanje želim

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close