Najdi forum

Prosim vas,ce lahko dolocite koliko bi bila moja pravilna teza
visina-168 CM
TEZA 72 KG
Najlepsa hvala

Zvezda,

Težko je točno določiti, koliko bi bila tvoja idealna teža, odvisno od tega koliko že imaš mišične mase oz. odvečne maščobe. Glede na tvojo višini se mi zdi da bi če bi tehtala manj kot 51kg bila presuha. Nekako med 51 in 54kg bi bila tvoja idealna teža po mojih estetskih merilih, odvisno pač od tega kako (ne)enakomerno je razporejena tvoja teža in kako težke so tvoje kosti.

Bolj natančen odgovor glede tvoje teže pa lahko dobiš, če si izmeriš tvoj odstotek telesne maščobe. Več o tem, zakaj ti to mnogo bolje kot tehnica pove kako kvalitetna je tvoja teža si lahko prebereš na moji spletni strani:
v rubriki objavljeni članki poišči članek z imenom Ogledalo ali teehnica. V omenjenem članku boš našla tudi tabele z priporočenimi odstotki maščobe glede na spol in starost.

LP,
Goran

Zvezda!

Jaz sem velika 168 cm. Še pred nekaj leti sem imela 62 kg in moram reči, da glede na svojo postavo sploh nisem izgledala okrogla, prav nasprotno. Imela sem, zdaj vidim, idealno postavo. Moja prijateljica je velika 166 cm in je imela 58kg in sva vizualno izgledali isto. Vidiš, vse je odvisno od tvoje telesne zgradbe.

Lp Mili

ali lahko isto svetujes se meni. sicer vem, da je tezko, ampak vsaj tako za eno priblizno predstavo. koliko kil naj bi imela gleda na to, da sem visoka 184 cm?

hvala za odgovor

OK zdaj pa še mene zanima…sem visoka (majhna;))) ..160 cm..in tehtam 60 kg..pred 4 meseci sem izgubila otroka..v petem mesecu nosečnosti..in ..od takrat nabrala 3-4 kg..pred tem sem imela ene 3 kg preveč..tako da …se mi zdi..da..nikoli nisem bila tako…zalita. Vedno sem bila vitka..
Vedno. Par mesecev depresije pa vse poruši. Ne znam se spraviti nazaj.čeprav..nisem debela..imam ..bolj močne kosti..še dobro ha..

Kaj menite? Sem v fazi planiranja ponovne nosečnosti..naj grem v hujšanje..ali..naj zanosim..in potem..po nosečnosti..hujšam!?? Ne vem kaj naj storim?!

Ika

Pozdravljen!!

Tudi mene zanima kakšna bi naj bila moja idealna teža: velika sem 164cm, imam 52 kg, %telesne maščobe pa je kar 21% in imam zelo drobne kosti (obseg zapesta imam celo manj kot 15 cm – nekje sem prebrala, da tudi tako določajo “težo” kosti).

Hvala!

Petra

kaksne kile so primerne zame, ki sem velika 180 cm?

Mateja,

Kot sem že povedal nehvaležno je napamet napovedovati težo, če osebe ne vidiš. Mislim, pa da glede na višino nekje med 65-68kg… odvisno seveda od tvoje konstitucije.

LP,Goran

Ika,

Ko boste ponovno zanosili boste s hujšanjem prenehali, rekreirate pa se lahko še naprej (še kar nekaj časa). Kar se hujšanja pred ponovno zanositvijo tiče, seveda trenutno to še lahko počnete (počasno hujšanje)… lahko se tudi veliko rekreirate, kar vas bo zelo dobro pripravilo na vaš kasnejši porod… kasneje pa z zmerno rekreacijo vzdržujete kondicijo (začetni meseci). Hrane takrat pojejte kolikor je zdravo za vas in oktroka, bolje malo več kot premalo, pretiravati s hrano pa nima smisla, saj boste kasneje imeli le več dela z odvečnimi kilogrami.

Vaša idealna teža je tista pri kateri se vi počutite zadovoljni… ne glede na to kar jaz napišem. Če se pri 50 počutite presuhi… kot ste že samo povedali v ened vaši sporočil, je nekoliko kriva vaša težka konstrukcija. Če se vam zdi 50 presuho in se pri tej teži ne počutite dobro… pri npr. 54kg pa se počutite mnogo bolje potem je se poskusite približati 53-54kg… ne glede na to, da bi vam glede na višino prej odgovoril 50kg kot 53-54kg.

LP,
Goran

Pettria,

Praviš, da imaš zelo drobne kosti… ja to bi skoraj lahko držalo, saj kilogramov nimaš tako veliko, kot kaže odstotek maščobe… ki je 21%. Če želiš zmanjšati delež maščobe imaš na voljo nekaj opcij:
– izgubiš še nekaj maščobe in ohraniš obstoječo mišično maso
– še bolje pa, izgubiš nekaj maščobe, hrati pa pridobiš nekaj mišične mase… tako se bo teža spremenila minimalno tvoj odttotek maščobe v telesu pa vidno zmanjšal.

LP,
Goran

Branka,

Okrog 65 kg… za vitko postavo.

Lp,
Goran

Oprostite, gospod trener, ampak vaši nasveti niso ravno v skladu s priporočenimi indeksi telesne mase (glejte prvo stran med.over.net – povezava na izračun primerne teže). Saj ubogi zvezdi svetujete težo, ki tam velja za podhranjene, to je indeks 18,0 (meja podhranjenosti je pri indeksu 18,5). Menim, da bi imela Zvezda še vedno dovolj vitko postavo, če bi tehtala 60 kg. Očitno pa so vam všeč samo anoreksične ženske.

Lenči,

Razumem vašo skrb in kritiko. Spregledali ste eno malenkost. Tabele, ki se nanašajo na ITM (indeks telesne mase) so bile razvite predvsem za ugotavljanje debelosti. Pri teh tabelah ne gre za estetska ampak predvsem za zdravstvena merila. Nalsednje, kar je treba vedeti… te tabele ne upoštevajo odstotek telesne maščobe oz. koliko je mišične mase. Tabele ITM so dejansko primerne le za fizično neaktivne osebe, ki bi želele oceniti svojo težo… za tiste, ki so športniki pa niso ustrezne.

Zame na primer pokaže ITM, da imam previsokega… oz. da sem skoraj že malo debel.. čeprav to nisem. ITM ne upošteva, da imam pri svoji telesni teži nadpovprečno nizek odstotek maščobe, ki je bistveno bolj kompetenten podatek o kvaliteti telesne teže.

Sicer pa sem Zvezdi zvetoval, da je njena idealna teža med 51 in 54 kg. Torej je to ITM med 18,06 in 19,13 (kar je nad tistih 18,5). Odvisno pač od njene konstitucije. Zavedati se morate, da imajo nekateri ljudje zelo drobne kosti in zaradi tega kljub temu, da nimajo veliko kilogramov, dajejo optičen vtis da so težji, kot so dejansko.

Se strinjam da če bi imela Zvezda 60kg, in športno postavo pridobljeno s treningom… bi izgledalo s temi kilogrami bolj vitka kot pri 54 pridobljenimi z dieto. Žal po mojih izkušnjah sodeč, veliko žensk, ki imajo 168cm niso popolnoma zadovoljne z 60kg.. želijo si kilogramov katere sem jaz pripisal.

Na koncu koncev je idealna teža tista, pri kateri se sam najbolje počitiš in ne tista, ki jo jaz napišem.

Je pa nemogoče natančno določit idealno telesno težo nekoga, ne da bi ga tudi videl. Zato vedno pravim… da je to nehvaležna naloga.

Lp,
Goran

Živjo Goran!

Tudi zame bi rada vedela, kako je z mojo težo, imam nizko postavo, hruškasto, zgornji del je vitek, le spodaj sem zaobljena, enkrat poleti sem bila na merjenju telesne maščobe in sem se ustrašila, ker mi je tehtnica pokazala med 30% in 33% (odstotek niha glede na to kaj poješ). To je tista tehtnica, kjer vpišeš težo, nato izračuna težo in odsotek maščobe. Tako imam 56 kg pri 154 cm višine, na prvi pogled ni veliko, a če bi me pogledali …

Olga,

Če imaš možnosti izmeriti odstotek maščobe, je to dosti boljši podatek kot pa koliko imaš kilogramov. Pri tistih tehnicah je treba meritev izvajati zjutraj na tešče… da bo rezultat čimbolj realen.

V članku Ogledalo ali tehnica na moji spletni strani imaš tabelo z priporočenimi odstotki maščobe glede na starost. Tako boš najlažje preverila kako idealna je tvoja teža… saj odstotek maščobe res realno oceni tvojo težo, medtem ko tehnica ne zazna kakšna je tvoja teža.

Lp,
Goran

New Report

Close