propiltiouracil in echinaforce
V enhinaforce se nahaja:
– Etanolno vodni izvleček zeli in klorenin škrlatne inhacije
– gosti( Echinacea purpurea, /L./, herba et radix, extraktum spissum)
Pomožne snovi:
– magnezijev stearat
– laktoza monohidrat
– krompirjev škrob
V navodilih je tudi opozorilo da se jih ne sme jemati pri agresivnih sistemskih boleznih( tuberkoloza, levkemija, multiplisklerozi, hiv,…) in drugih avtoimunskih boleznih.
Ali je tukaj tudi kakšna povezava z ščitnico.
Naj povem da sem jih jemala že lansko leto ampak takrat še nisem jemala propiltiouracila.
Spoštovani!
O vplivu ehinacee na imunski sistem mi ni nič znanega. Propiltiouracil verjetno prejemate zaradi bazedovke, ki je avtoimunska bolezen. Glede na navodila proizvajalca je morda bolje, da ehinacee ne jemljete skupaj s Propiltiouracilom.
Lp
Spostovani!
Zanima me kaj je lahko vzrok Hashimotovega tiroiditisa. Rada bi odkrila kje je moj vzrok problemov s scitnico in z zdravjem. Kot pogosta vnetja/problemi ki sem jih imela zadnjih nekaj let po rojstvu dvojckov so cistitisi, vnetja noznice, psioraza lasisca, koncentracija in spomin, dalj trajajoci zobobol??? (Vse se mi se vedno ponavlja navkljub jemanju eutyroxa, ki sem ga zacela jemati zadnje 3 mesece). Vem, da si moram izboljsati prehrano in zmanjsati stresne projekte.
Ali so lahko testi za scitnico po jemanju echinaforcea negativni?
Lep soncend dan!
Pika-poka
Spoštovani,
Vzrok za Hashimotov tiroiditis je pretežno genetski (80 %), sicer k bolezni pripoorejo lahko določena zdravila, okužbe,…Vaša vnetja in opisane teževe verjetno niso povezane s šitnično boleznijo, zato ni pričakovati, da se bodo pb Euthyroxu izboljšale, izboljšala pa se bo ščitnična bolezen. Preparat echinaforcea najverjetneje ne bo vplival na vašo ščitnično bolezen, zdrava prehrana in manj stresa pa bi zanesljivo koristili vašemu počutju in zdravju.
Lep pozdrav