Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Propecia

Propecia

Spoštovani!

Poleg Viagre velja tudi Propecia za čudežno odkritje zadnjega desetletja. Pravijo, da je Propecia edino učinkovito zdravilo proti plešavosti. Zanima me, koliko stane in če je to zdravilo sploh mogoče dobiti v Sloveniji. Veselilo bi me tudi, če veste mogoče kaj več o stranskih učinkih. Vplivalo naj bi na libido, vendar zatrjujejo, da se je to pojavilo le pri 2%, ostalo naj bi bil placebo.

Hvala!

Spoštovani!

Naj povedo o izkušnjah tisti, ki so jo preizkusili, jaz je ne bi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Mi lahko vsaj poveste ceno ene škatlice in koliko tablet je v njej? Vem, da se vzame ena tableta dnevno.

Hvala!

Spoštovani!

Ne vem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Cena škatle je 10.000 in nekaj SIT. Mojemu možu kar pomaga, lasje rastejo, ampak zelo tanki. Drugih težav in stranskih učinkov ni.

Lep pozdrav.

Propecio je treba jemati vse življenje; takoj, ko prenehaš, se ponovno javi plešavost. Zdravilo ti predpiše zdravnik.

In je škatlica za cel mesec? Koliko tabletk je not?

Hvala!

Spoštovani!

PROPECIA®

(finasteridum)

PROPECIA-o lahko uporabljajo samo moški.

SESTAVA

PROPECIA (finasteridum) je rumeno-rjava, 8-stranska, filmsko obložena tableta. Kot aktivno učinkovino vsebuje 1mg finasterida.

PROPECIA vsebuje tudi naslednje pomožne snovi: monohidrat laktoze, mikrokristalinično celulozo, preželatinizirani škrob, natrijev škrobni glikolat, natrijev dokusat, magnezijev stearat, hidroksipropilmetilno celulozo 2910, hidroksipropilno celulozo, titanov dioksid, smukec, rumen železov oksid in rdeč železov oksid.

PROPECIA je na voljo samo v obliki 1-mg tablet.

LASTNOSTI IN DELOVANJE

PROPECIA blokira pomemben encim (5-alfa reduktazo tipa II), ki je vpleten v regulacijo lasnega folikla.

PROPECIA na lasišču specifično znižuje nivo dihidrotestosterona (DHT), glavnega povzročitelja moškega tipa plešavosti. Na ta način PROPECIA vpliva na proces plešavosti s tem, da poveča rast las in ščiti pred nadaljno izgubo las.

INDIKACIJE

Zdravnik vam je predpisal zdravilo PROPECIA za moški tip plešavosti (znan tudi kot androgena alopecia). PROPECIA pospešuje rast las na lasišču in preprečuje nadaljnjo izgubo las pri moških.

PROPECIA-o lahko uporabljajo samo moški; ženske ali otroci je ne smejo uporabljati.

KONTRAINDIKACIJE

PROPECIA je kontraindicirana pri nosečih ženskah ali pri ženskah, pri katerih obstaja možnost zanositve (gl. Nosečnost).

Ne jemljite zdravila PROPECIA, če mislite, da ste alergični na katerokoli njegovo sestavino.

Ženske ali otroci zdravila PROPECIA ne smejo jemati.

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA
Korist od uporabe PROPECIA-e lahko pričakujejo moški z blago do zmerno, vendar ne popolno plešavostjo. V raziskavah pri ženskah PROPECIA ni bila učinkovita za zdravljenje plešavosti (androgena alopecia).

Svojega zdravnika seznanite z vsemi zdravstvenimi težavami, ki ste jih imeli ali jih imate.

Zapomnite si, da je zdravilo predpisano samo vam. Predpiše vam ga lahko samo zdravnik. Nikoli ga ne dajajte nikomur drugemu.

NOSEČNOST

PROPECIA je namenjena zdravljenju moškega tipa plešavosti samo pri moških. Noseče ženske ali ženske, pri katerih obstaja možnost zanositve, zdravila PROPECIA ne smejo uporabljati. Prav tako ne smejo priti v stik z zdrobljenimi ali prelomljenimi tabletami PROPECIA. Pri ženski, ki nosi otroka moškega spola, lahko absorbcija aktivne učinkovine v PROPECIA-i po peroralni uporabi ali skozi kožo povzroči nenormalnosti spolnih organov pri rojenem otroku moškega spola. Če noseča ženska pride v stik z aktivno učinkovino v PROPECIA-i, se mora posvetovati z zdravnikom. Tablete PROPECIA so obložene, kar preprečuje stik z aktivno učinkovino pri normalnem rokovanju, če tablete ne prelomimo.

Za več informacij se posvetujte z zdravnikom.

VPLIV NA PSIHOFIZIČNE SPOSOBNOSTI

PROPECIA ne bi smela vplivati na sposobnost vožnje ali upravljanja strojev.

MEDSEBOJNA UČINKOVANJA Z DRUGIMI ZDRAVILI

PROPECIA običajno ne vpliva na druga zdravila. Vseeno morate zdravnika vedno obvestiti o vseh drugih zdravilih, ki jih jemljete ali jih nameravate jemati, vključno s tistimi, ki se dobijo brez recepta.

Običajne nege las vam ni treba spremeniti.

ODMERJANJE IN UPORABA

Vsak dan vzemite eno tableto PROPECIA s hrano ali brez nje. Upoštevajte zdravnikova navodila.

PROPECIA ne bo delovala hitreje ali bolje, če jo boste jemali več kot enkrat dnevno. Vsak dan vzemite le eno tableto PROPECIA.

Pomembno je, da jemljete PROPECIA-o toliko časa, kot vam predpiše zdravnik. PROPECIA lahko deluje šele čez daljši čas, če nadaljujete z njeno uporabo.

Moški tip plešavosti je stanje, ki se razvije čez daljši čas. Na splošno je lahko potrebna tri- ali večmesečna vsakodnevna uporaba, preden opazite povečano rast las ali zaščito pred nadaljnjo izgubo las.

Za maksimalni učinek se priporoča nenehna uporaba PROPECIA-e. Če prenehate z jemanjem PROPECIA-e, boste v dvanajstih mesecih po prenehanju zdravljenja verjetno izgubili lase, ki ste jih pridobili.

PROPECIA-o poskušajte jemati, kot vam je predpisal zdravnik. Če pa ste že izpustili en odmerek, ne vzemite dodatnega odmerka. Naslednjo tableto vzemite kot običajno.

PREKOMERNI ODMERKI

Če vzamete preveč tablet, se takoj posvetujte z zdravnikom.

STRANSKI UČINKI

Kot vsako zdravilo ima tudi PROPECIA lahko nehotene ali nezaželene učinke, tako imenovane stranske učinke. Ti so redki in večino moških ne prizadanejo.

Le pri majhnem številu moških se lahko pojavi zmanjšana želja po spolnosti in/ali težava pri dosegu erekcije. Pri še manjšem številu se lahko zmanjša količina sperme, sproščene pri spolnem odnosu (kaže, da to nima vpliva na normalno spolno funkcijo). V kliničnih študijah so pri moških, ki so prenehali z jemanjem PROPECIA-e, in pri mnogih, ki so z zdravljenjem nadaljevali, ti stranski učinki izginili.

Pri splošni uporabi so redko poročali o naslednjih stranskih učinkih: alergične reakcije, vključno z izpuščajem, srbenjem, koprivnico ter otekanjem ustnic in obraza, težave z ejakulacijo, občutljivost in povečanje prsi, boleča moda.

O pojavu teh ali kakega drugega nenavadnega simptoma takoj obvestite svojega zdravnika.

V kliničnih študijah PROPECIA ni vplivala na poraščenost drugih delov telesa.

SHRANJEVANJE

Shranjujte na suhem pri sobni temperaturi. PROPECIA-o hranite v originalni embalaži, ki naj bo zaprta.

Shranjujte nedosegljivo otrokom.

UPORABNOST

Označena na ovojnini.

Zdravila po preteku roka uporabe ne smete več uporabljati.

IZDAJANJE ZDRAVILA

Izdaja samo na zdravniški recept.

OPREMA

Zloženka po 28 tablet v pretisnem omotu, reg.št.: 512/B-22/99.

IZDELOVALEC

MERCK SHARP & DOHME B.V. Haarlem, Nizozemska za MERCK SHARP & DOHME IDEA INC., Švica.

Zastopstvo v Republiki Sloveniji: MERCK SHARP & DOHME IDEA INC., Podružnica Ljubljana, Dunajska 58, 1000 Ljubljana.

ZADNJA REVIZIJA NAVODILA

Maj 1999.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Obujam staro temo…namreč star sem 23 let pa mi že dobro leto izpadajo lase tako da se mi na temenih že pozna :/. Torej je kaj novega na tem področju ali se še vedno samo propecija uspešno upira moški plešavosti? Je tudi propecija kaj več postorila na področju stranskih učinkov?

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Na tem področju je bolj malo novega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Dober dan vsem skupaj. Sem Jan, star 25 let in se zadnjih 5 let borim s plešavostjo. Preizkusil sem rogaine, propecio, razne šampone,… Nič ne pomaga!! Nakar mi prejšnji mesec kolega pošlje link do neke čudežne slane vode ASEA, češ da naj preizkusim, da ta voda obnavlja poškodovane in uničene celice, da je možno da mi bo pomagala!! Pa mi jo je kolega res zrihtal, cena za liter je bila res precejšna- 35 eu, sem rekel pa da probamo. Zraven sem dobil še neko antibakterijsko šprico. In sicer na tešče sem pil 0,6 dl te vode, okus je kot da bi pil klorirano vodo iz bazena, in parkrat na dan sem si pošprical po lasišču. Prvi teden ni bilo nekih rezultatov, drugi teden pa opazim da tam kjer sem imel čisto golo, začelo nekaj rasti in sicer čisto bel puhek. In to je iz dneva v dan postajalo izrazitejše. Sedaj jemljem Aseo en mesec in sem nad rezultati navdušen!!! Puhek je začel spreminjati barvo in moram reči da se mi zdi da se stanje nenormalno izboljšuje. Sem že naročil nov paket!!! Morate probat!! Naročil sem na http://www.buy.teamasea.com .

Asea je absolutno NATEG STOLETJA. Zakaj?

1. V odzadju je mormonska cerkev
2. Cena je 128 EUR na mesec na osebo. 4 članska družina bi morala plačati preko 500 EUR na mesec, če bi želeli biti vsi člani družine na Asea-ji
3. NIč ne morete čutiti, ker je notri le slana voda kot piđe na deklaraciji izdelka.

Spoštovani!

Pri plešavosti ni dosti medicinske pomoči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ljudje, pamet v roke. Pri Aseji je marsikaj narobe:
1. v odzadju je mormonska cerkev (zato tudi njihovi promotorji govorijo toliko o Ethosu, “mi smo drugačni”, “nova veja znanosti”, “vtišati nas hočejo” in razne druge teorije zarote – tako kot v njihovi cerkvi)
2. produkti so nelegalni, ker je deklaracija nepopolna in so pristojnim službam izdali zavajajoče podatke (na deklaraciji piše le voda in sol, na predstavitvah pa omenjajo še stvari, ki jih ni na deklaraciji- redox signalne molekule)
3. redox signalne molekule so nevarna stvar, ker v telesu porušijo ravnovesje in telo preneha sam proizvajati le-te. Tako postanete trajno odvisni.

Zato pamet v roke in če imate radi svoje prijatelje in sorodnike, jim to čim prej povejte. Naj se ne igrajo s svojim zdravljem.

Podjetje ne bo odgovorno, ker na embalaži lepo piše le voda in NaCl (sol).

Navedel si tri razloge, ki niso povedali nič. Najprej poglej teste, ki so jih opravili na športnikih, potem pa dalje govori, kak je to placebo pa sol pa take laične klobase. Tudi redox signalne molekule se proizvajajo vedno, če piješ Aseo ali pa ne. Mater, kake klobase lahko prebereš od samih strokovnjakov, ki se še nikoli niso srečali s produktom.

New Report

Close