Prometna nesreča in zobje
Spoštovana!
Bil sem udeleženec v prometni nesreči v kateri me je na prehodu za pešce zbil avtomobil in pobegnil. Zadobil sem hujše poškodbe glave, zobovja, ustnic.
Sedaj po približno eno letnem zdravljenju so mi naredili zobni mostiček in sicer, če sem si pravilno zapomnil 32xx2.
Saj na pogled izgleda vse lepo in prav ampak mene ti zobje pri 21. letih tako motijo, da, če bi šlo bi jih takoj ven potegnil. Nikakor se tujka ne morem navaditi oz. privaditi in sprejeti dejstva, da pač nimam več svojih zobkov ampak umetne. Včasih me peče dlesen ali kaj me muči saj več ne vem.
Vse skupaj je na meni pustilo zelo močne duševne bolečine zaradi česar sem se zdravil tudi v psihiatrični bolnišnici in jemljem antidepresive.
Kaj mi svetujete kaj naj naredim z zobmi, kakšno higieno mi priporočate, nitke žal ne morem uporabljati.
V pričakovanju Vašega odgovora Vas lepo pozdravljam in Vam želim lepe praznike.
Marko
Spoštovani Marko,
glede na to, da imate protetični nadomestek že narejen, je kakršenkoli predlog nepomemben. Malo se sprašujem, zakaj vam niso svetovali implantatov, ki so zagotovo primerni, še posebej, ker so vam morali obrusiti 3 zdrave zobe, da so naredili stabilen mostiček.
Sicer pa naj bo higiena tako kot prej. Dobro narejen protetični izdelek ne potrebuje dodatne nege. Vsekakor pa še vedno lahko uporabljate zobno nitko, v predelu mostička samo posebej prilagojeno nitko (npr. Super floss), ki je nekoliko bolj okrepeljena in omogoča lažje čiščenje okrog prevlek.