Pred tednom in pol smo imela prometno nesrečo. Voznica, ki je izsilila prednost je s svojim avtomobilom trčila v našega tako, da je celoten prednji del našega avtomobila poškodovan. Ona je imela kasko zavarovanje, mi pa navadno klasično zavarovanje. Problem se je pojavil zdaj, ko še na servisu vedno niso dobili rezervnih delov za naš avto, avto rabimo, je sicer vozen, vendar izgleda grozno. Tam kjer bodo avto popravljali pravijo, da nimajo nadomestnega vozila, zato me zanima ali nam res ne pripada nobena povrnitev škode, da avto že dva tedna ne moremo uporabljati in smo odvisni od drugih.
Za odgovor se vam zahvaljujem.
Poskusite se dogovoriti za nadomestno vozilo na zavarovalnici povzročitelja nezgode.
Lep dan še naprej,Bruno
[email protected]
Še enkrat se oglašam.
Klicala sem na zavarovalnico, kjer so mi povedali, da ne dajejo nadomestnih vozil, samo pravnim osebam in invalidom, da pa mi bodo priznali stroške, ko bo avto dejansko na popravilu. To bo mogoče dva dni. Vendar se mi ne zdi prav, brez avta smo že 12 dni in še se bo to nadaljevalo, nadomestnih delov servis še ni dobavil, dejansko smo oškodovani za več dni. Zanima me do kolikšnih stroškov smo upravičeni ( kot stane renta-car) ali kako se to obračunava?
Za vsakih osem ur popravila ponavadi zavarovalnice odobrijo za en dan nadomestno vozilo.Če pa ste vztrajni,pa boste dobili še par dni avto v servisu,kjer popravljajo vaš avtomobil.
Srečno,Bruno