Najdi forum

Prometna nesreca 15 letnice

Pred dnevi sem bila pri vas,zdaj vam posiljam za hcerko staro 15 let,udelezena v prometni nesreci nalet od zadaj.Od tega je ze vec kot 5 tednov,njo pa se vedno zelo boli za lopatico-desno.

Mr torakalne

Ohranjena fizioloska kifoza.

Signal kostnega mozga je primeren.Fokalnih sprememb na skeletu ne vidim.Nakazano klinasto oblikovan korpus Th 11-lahko fiziolosko za torkolumbalni prehod,ne morem izkljuciti stare frakture,edema kostnine ali mehkih tkiv ne vidim.

Nakazano znizana visina i.v.diskusov Th7-8

InTh 8-9.Zacetna i.v. hondroza,blaga spondiloza srednjega dela torakalne hrbtenice,fasetni sklepi v normalnem polozaju brez izliva ali naplastitev.Zozitve spinalnega kanala ne vidim.

Mr cervikalne

Izravnana fizioloska lordoza.

Signal kostnega mozga primeren.Fokalnih sprememb ne vidim,prav tako edema kostnin in mehkih tkiv ne vidim.

Cervikalni i.v. diskusi so ohranjene visine in normalno hidrirani.Fasetni sklepi so v normalnem polozaju brez izliva ali naplastitev.

Prosim za mnenje kaj bi ta bolecina bila?Prav tako ce nekaj casa stoji jo zelo zacne boleti hrbet.Pri vas sva narocene ta mesec.Zdaj ne vem ali bi mogla opravit se mr prsne votline,saj ne vem ali mr zajema ta del ki jo tako zelo boli.Boli jo tudi spodnji del hrbtenice.Hvala

Spoštovani,

vzrok za bolečine po tovrstnih poškodbah je običajno poškodba (nateg, delne raztrganine) obhrbteničnih mišic, ki pa se na posnetkih magnetne resonance vidijo le redko. V opisu posnetkov slikanja vratne in prsne hrbtenice, razen izravnane ukrivljenosti vratne hrbtenice naprej, ne navajajo poškodb, ki bi jih lahko povezal z nesrečo. Dodatno slikanje zaenkrat ni potrebno. Bomo videli na pregledu. S seboj nujno prinesite tudi posnetke opravljenih slikanj!

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close