Najdi forum

Promet – Križišče

Vsak konec tedna se vračam domov.
Čakam na križišču in ne speljem, ker sem mnenja, da imajo prednost drugi. Pa mi vsi trobijo in mahajo, da kdaj mislim speljati. Pa sem začela malo dvomiti, ali prav razmišljam..oz. ali je mogoče, da tako različno “razumemo” pravila?
Situacija:
Križišče – križ; jaz sem na stranski cesti in grem naravnost na stransko cesto. Meni nasproti so, ravno tako na stranski cesti, vozniki, ki ..sicer zavijajo na levo, vendar peljejo s stranske na glavno. Jaz jim dajem prednost, ker grem s stranske na stransko.
Kdo ma tu prav??????????”

Prednost imaš ti, ker greš naravnost in sta oba iz stranske – mislim da se temu reče pravilo srečanja.

Res je, v primerjavi s tistimi, ki s stranske ceste zavijajo levo na glavno, ti
pa peljes naravnost s stranske na stransko, imas prednost ti po pravilu
srecanja.

Upoštevaj desno pravilo prednosti, pa bo šlo! Ali pa raje preberi kakšno knjigo o tem, bolj varno bo zate in za vse! Pametna si, in pogumna, da si vprašala, torej boš pogledala v knjigo!

Če ni nobenih prometnih znakov, ima pač prednost tvoj desni.

Prometni znaki ocitno so, saj sicer ne bi mogli govoriti o prednostni in
neprednostni cesti. Poleg desnega pravila je treba upostevati tudi pravilo
srecanja, saj sicer ne bi bilo zmeraj nedvoumno jasno, kdo ima prednost.

Uh, pol ga jest serjem. PRepričana sem bila, da gre prednost po sistemu s neprednostne na prednostno in s neprednostne na neprednostno.

Ne, to nima nobene veze, kdo zavija na prednostno in kdo na neprednostno. Pomembno je, na kateri cesti si. V tvojem primeru sta oba na neprednostni (torej sta enakovredna) in ker sta si nasproti, pač upoštevaš pravilo srečanja. Če sta pa enakovredni cesti druga poleg druge, potem pa upoštevaš desno pravilo.
Torej, drugič samo po gasu! (hihi, ni čudno, da za tabo trobijo)
Lep pozdrav!

Mujo in Haso se vozita po avtocesti.
Haso: Jes’ čuo obavijest, jedan ludak vozi u pogrešnom smeru.
Mujo: Ma kaki jedan, ima ih na stotine…

New Report

Close