PROLAKTIN??
Pozdravljeni.
Trenutno imam nekoliko zdravstvenih težav,čakam na preglede za ščitnico.Pred leti (15 let)sem se zdravila zaradi difuzno povečane ščitnice z jodidom,vse do leta 2003 ko sem nehala dojiti hcero.Takrat mi je dr.tirolog rekel da ni potrebno zdravljenje.Pred dvema mesecema me je osebni dr.poslal na kontrolo THS in je bil T4 cisto malo pod normalno vrednostjo.
Moji simptomi ki se pojavljajo je obcasno,na teden 6 do 7 krat preskok srca v smislu da srce nekaj sek.obstane in ponovno začne biti normalo.Izcedek iz ene dojke-temno zelene barve,dojka je tudi obcasno boleča,srbeča vendar ni vidna rdecica ter povečanje telesne teže.Tudi glavoboli,večinoma dena stran ocesa,desna stran glavogola ki se razboli tudi po celotni glavi.
Omenim naj da se zdravim tudi z Alvento dnevno 225mg dnevno,(2 leti)v letu sem se zredila 10 kg.V prejsnjem letu 2014 sem imela tudi motnje menstrualnega ciklusa v smislu kratkega ciklusa na 19-20 dni,tudi zelo slabokrvna sem bila na kar se je to uredilo z zdravili,tudi ciklusi so sedaj urejeni.
Vprašati želim ali so lahko to posledice povišanega prolektina,oz tumorja na hipofizi.In ali lahko jaz zahtevam da mi os.zdravnik napiše napotnico za preglede povezane za ugotovitev bolezni povezane z prolaktinom in hipofizo.Sem že omenila pa pravi da ni potebno.V amb za bolezni dojk pa čakam datum.
V naprej se vam zhvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav,Branka