Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja program za desetprstno slepo tipkanje

program za desetprstno slepo tipkanje

me zanima, kje se ga da dobiti?
Hvala

Od kakšnega dijaka, ki je hodila na srednjo šolo, kjer so se učili tipkati (npr. ekonomska).

jaz sem ga snela iz Spletne strani SEŠ MAribor.

zakaj pa jaz ne najdem? Mi pomagaš kje to najdem, na katerem forumu…

Vnaprej hvala.

Upam, da ste našli kaj uporabnega na kakšni spletni strani ali v knjižnici. Prav gotovo se pa da kje kupit učbenik za strojepisje. Če niste nikjer nič našli, pa osnovne inštrukcije čisto po spominu, ker sem sigurno kaj spremenila po svoje (tudi avta ne vozimo več čisto tako kot smo se učili v avtošoli), še posebej, ker so računalniške tastature nekoliko drugačne, kot so bile pri pisalnih strojih.

Osnovna postavitev prstov je v srednji vrstici in sicer:
-mezinec A, prstanec S, D,F, … z druge strani pa Č,L,K,J
-spodnja in zgornja vrstica se pokrivata navzven – torej d.mezinec Š in -;
levi Q in Shift, sredinske nepokrite črke s prsti bližnje roke.

Zelo pomembno je, da se navadite med slepim tipkanjem prste stalno držati na osnovni postavitvi, ker le tako boste dobili občutek za lego posamezne črke.
Edina vaja, ki se je spomnim še izpred 20 let je ADA FAFA JAJA, verjetno zato, ker nam je bilo zelo smešno. Po tem vzorcu si tvorite vse ostale vaje sami. Najprej sredinsko vrsto do rutine, dodajte zgornjo, nato spodnjo. Če pa potrebujete slepo tipkanje za potrebe službe, pa priporočam vsaj začetni tečaj.

zlgjk.gh

igaloo

Želim dobiti program za učenje slepega tipkanja.

S spoštovanjem:

Maček Marijan

Izvoli povezavo na SUAŠ, kjer si lahko naložiš programe.

Petra <http://pepi2.moj-album.com>

a je kje kakšn dobr program za slepo tipkanje?

hvala za v naprej

Js bi rekla da je še najboljši program powertyping. To utipkaš u google, pa ta prvi zadetek pa maš hude vaje!!! Se js tudi tam učim!!! 🙂

Jst mam program ASDF sam mi ne delajo č,š,ž
na starejših vwindowsih delajo 🙂

ŠC PET (šolski center za pošta ekonomija in telekomunikacija) (ekonomski tehnik)

program za desetprstno slepo tipkanje

prosim

jaz sem naredil enega za vadbo in test, ki je dostopen brezplačno preko spleta. vanj lahko vnašate lastna besedila tudi s ČŽŠ ali pa uporabite nekaj obstoječih. Je tudi v slovenskem jeziku Vaja za desetprstno slepo tipkanje (klik)

zanima me kje se da dobit program ciril?

Daš noter abc in asdf potem ga dobiš v mapi.

ok, eno bedasto vprašanje: imam program ABC sam nedela mi prou z in y… mam pa win7

New Report

Close