Program za bt
Program za bt uporabljam četrti mesec, to je takrat, ko sem si začela meriti temperaturo. To pa zato, ker me je zanimalo kdaj imam ovulacijo. No, kot se je izkazalo, jo imam 9 ali pa 10 dan pred M – normalo je 14 dni prej. Nekje sem prebrala, da če je faza med Ovulacijo in M krajša od 9 dni, da potem težje pride do zanositve. Upam, da moja “nestandardna” faza ni problem.
Me res zanima, koliko nas je, ki nimamo faze dolge točno 14 dni, kot to vedno povdarjajo ginekologi.
Glede ovulacije: imam jo 21, 22 ali 23 dan ciklusa. To je kar dolgo obdobje, še posebej, ker z nestrpnjostjo štejem in čakam ta prave dneve.
Za plodne dneve pri meni štejem, da so od 16 – 23 dneva, nikoli pa ne vem točno, kako je s tem, ker se dnevi O spreminjajo.
Aja, še tole: program za bt uporabljam, ker mi sam, na podlagi krivulje določi mejo – cover line, po kateri potem vidim, kaj se dogaja s temperaturami.
Enkrat sem že imela v rokah knjigo, ki opisuje merjenje bt in tudi, kako si sam izračunaš mejo itd., pa sem to pozabila. Meni je tako lažje.
M.
Na tem naslovu dobiš lifecycle, ki naj bi bil zanesljivejši (grafika je tudi bolj fajn), je mneomejeno zastonj.
http://www.parentingnaturally.com/PN/
LP,
Iza
Miranda, poskusi tega! Meni še vedno deluje isti kot sem ga dobila perd letom dni. Ko sem ga prenesla na nov računalnik, je izginila ena datoteka, ki pa sem jo dobila nazaj tako, da sem programček spet downloadala s teh strani:
Iza