Najdi forum

program treninga

Živjo,
pred 14 dnevi sem zacela hodit v fitnes, kjer mi je trenerka napisala program. V fitnes ne hodim da bi shujsala ampak da bi si mal ritko, trebuh in noge ucvrstila, ceprav niso kriticne. Trenerka je rekla, naj delam raje vaje z nizjo obremenitvijo po vec ponovitev (20 – 30) in 2-3 serije, ker tako ne bom zgledala prevec nabildano ampak samo cvrsto. A je to res? Ker imam vcasih obcutek, da sploh ni ucinka na moje misice, me je malo strah glede programa.
Prosim za kaksno mnenje in nasvet, da ne bo moje treniranje brez ucinka.
hvala in LP

če bi rada učinek po c.c. 14 dneh je bolje , da ostaneš doma ter gledaš španske limonade…. če bi šlo to tako zlahka ne bi bilo nobene z povešeno ritko, debele….
nekateri hodijo v fintes že par let, pa še niso zadovolji z svojim napredkom zato verjami, da ne gre tako zlahka.

brez bolečine ni iger!!!!

Še enkrat lep pozdrav,
ocitno sem se slabo izrazila. Ne gre za to, da pricakujem rezultate v 14 dneh. Glede ucinka na moje misice sem imela v mislih to, da sploh ne cutim obremenitve, medtem ko delam vaje. Ker sem se zacetnica pa me zanima a je to v redu al bi mogla cutit napor. Ker se mi zdi, da brez napora ne bo ucinka! Upam da sem bila sedaj kaj bolj jasna

merilo, kvalitetnega treninga ni bolečina v miš. ali po domače muski fiber.
seveda, moraš po končanem treng. čutiti prijetno utrujenost, ter nasljed. dan občutek da miš. sploh imaš. čutiti moraš, da se v njih nekaj dogaja, jaz osebno vem, da sem naredil dober trenig takrat, ko imam občutek da mi jih bo razneslo in drugi dan čutim v njih prijeten občutek, ki ga zdaj teško opišem…
če to pri tebi ni prisotno, pomeni, da treniraš premalo ali le premalo aktivno. tu ne igra vloge samo čas , ki ga preživiš v fitnesu ampak predvsem , kaj tam počneš. svetujem ti treninge , ki niso daljši od 45 mintu z večjo inteziteto , da delaš z večjo težo. kaj več ti zdaj teško povem , ker ne poznam dosed. tvojega treng. niti tvojih ambicij ter ciljev…

Mimika, koliko te pa stane tak trening na mesec?
LP

Jst sm si vzela mesecno popoldansko karto, tko da lohk zbiram kdaj grem med 9.00 in 17.00, ta stane 7200 mesecno, celodnevna pa je 9000. To je za studente, za ostale je nekolk vec sam ni panike.
LP

mimika kaj pa ce bi rajs poskusila body pump aerobiko? tam zacnes z malo tezo pol pa jo povecujes,,,, jst mam ze kr nekaj teze na palci in morm rect da se pozna sprememba in tut vedno lepo cutm misice. drugace pa vsaj na fitnessu povecej kilazo.
kam pa hodis na fitness ce smem prasat?

lep dan

Draga mimika. trener, ki ti že na samem začetku reče da delaj neke vaje da ne boš preveč nabildana brca v temo in verjetno sam nima pojma o treningu. Kot začetnica se moraš najprej naučiti kako katera mišica res dela pri posamezni vaji in že to učenje tehnike brez nekih kilaž ti da občutek prav v tisti mišici ki jo vadiš in se počutiš “živo”. Da pa se ti zbildaš draga moja, to pa niti v sanjah ne boš dživela kar naenkrat in če boš na treningu dala vse od sebe in delala 4-6 serij za kritične dele. Najprej ponovitev več kot 20, da sploh začutiš kaj se dogaja in to brez dodatne kilaže. Po treh tednih pa spustiš ponovitve 10-15 in delaš s čim večjo kilažo kolkr še zmoreš. Zraven pazi kaj ješ in migaj z rito tko in drugač, dodaj še 40 -60 minut steper, hitra hoja, tek ali kolo ali kombinacija vsega. Če vse to delaš tkole potem ti rezultat na uide 100%. Pa srečno in vztrajano.

New Report

Close