Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Program Svit – sam sebi namen

Program Svit – sam sebi namen

Res ne vem, zakaj je ta program starostno omejen na paciente v starosti od 50 do 69 let. Obenem pa je znano, da je odzivnost pacientov na vabila na kolonoskopijo zaradi neprijetnosti posega izredno slab.
Sama imam težave že nekaj časa in zbiram pogum za kolonoskopijo. Šla bom, vem, a lažje bi mi bilo, če bi lahko šla preko programa, tudi čakalna doba bi bila lažja. Ker sem stara 40 let, ne spadam zraven …
Prav tako moja 80-letna mama. Pred kratkim je imela kolonoskopijo prvič – če ne bi imela zvez, bi čakala vsaj pol leta. Na srečo je vse v redu, a kaj, če ne bi bilo in bi morala čakati ves ta čas?

Upam, da bodo odgovorni pri programu sprevideli, da je takšna starostna omejitev nesmiselna. Bolje bi bilo, da bi starostnega vzoca ne bi bilo. Kakšen smisel ima drugače to, da še po TV vabijo mlade na kolonoskopijo, preko Svita pa je ne morejo opraviti?
Sprememb ni, odgovorni pri Svit jih zavračajo in trmasto vztrajajo pri svojem, zato je morda program sam sebi namen.

New Report

Close