Progesteron
Pozdravljeni Kordelija!
Nekoliko več zaupanja bi lahko imeli v vašo nosečnost.
Redni pregledi so predvideni enkrat mesečno, če pa opazite na sebi kaj, kar vas skrbi ali se vam ne zdi v redu, lahko vedno pridete na pregled k osebnemu ginekologu tudi izven predvidenih terminov.
V zadnjem mesecu nosečnosti boste imeli preglede vsak teden.
Vaš ginekolog bo videl in spoznal vse rizične znake, ki bi nakazovali, da je potrebno ukrepati, brez skrbi.
Lp.,Sabina Senčar.
Spoštovani…
Stara sem 40 let, za sabo spontani splav v 39 letu. Ker sem se zadnje čase slabo počutila, sem testirala hormonsko sliko. TSH povisan, prav tako nizek progresteron in visok kortizol. Ginekolog mi je predlagal IVF, jaz pa cutim, da nisem pripravljena. Zdaj sem si kupila progresteronski gel s katerim se mazem in spremenila prehrano – čisti paleo. Pocutje občutno boljše.
Zanima me, zakaj ginekologi ne predpisujejo naravnega progresterona za pomoč pri zanositvi, če se ve, da je progresteron prenizek?
Zanima me vase mnenje kako dolgo se lahko mazem s progresteronskim gelom in ce si lahko naredim kaksno skodo?
Namrec ginekolog mi sploh ni zelel narediti teste za progresteron, DHEA, estradiol, testosteron,…
TSH 3.91
T3 4.16
T4 11.88
Progresteron 6.2
DHEA-S 4.8
ESTRADIOL 134
FSH 4.19
TESTASTERON 0.24
Test na 19.dan ciklusa. Menstruacije močne, boleče, polno strdkov, občutljive prsi. Včasih točno na 28.dan, že 3 leta na 26 ali 27.dan. Velikokrat ciste na jajčnikih, miomi, ki se pojavljajo in spet zginejo. Baje gre za estrgensko dominanco…a lahko poveste kaj več o tem.
Zahvaljujem se vam za vaše mnenje….
Lili