Progenija-operacija
Pozdravljeni,
kakšen teden nazaj sem prejel zobni aparat, kot predpripravo za operacijo zgornje čeljusti (pomik naprej). Imel sem dve možnosti, prva kot izpulitev dveh spodnjih zobov, pomik zobnega loka nazaj, in gornjega naprej. Kot drugo možnost, ki je po ortodontovim mnenjem bolj ustrezna pa operacija gornje čeljust.
Za operacijo sem se odločil zaradi tako estetske kot funcionalne rešitve (moti me, da se ne vidi zgornjih zob). Pri pogovoru z dr. Kanskyim in ortodontom sem razbral, da je izrednja majhna možnost, da pri operaciji gornje čeljusti pride do dolgotrajne montje živcev.
Zanimajo me predvsem vaše izkušne s to operacijo, kakšna je verjetnost, da dolgoročno nebi čutil določenih delov obraza? Namreč, operacije me je strah samo zaradi omenjene stvari, da dolgoročne nebi čutil določenih delov na obrazu.
Hvala za vaš odogovor.
Lp,
Miha
Spoštovani gospod Miha,
omenjena vprašanja bi morala biti naslovljena na kirurga, čeprav sem prepričana, da vam je dr. Kansky predstavil tako sam poseg, kot tudi možne zaplete ob njem. Ti res niso pogosti, a so vendarle možni, zato jih je zdravnik pač dolžan predstaviti. Svetujem, da se ponovno pogovorite s kirurgom in tako preženete svoje strahove. Srečno!