Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Progenija- čakalna doba

Progenija- čakalna doba

Pozdravljeni

Nedavno nazaj sem bil naročen za pregled na maksilofacialni kliniki. Datum za pregled pa je v sredini jeseni. Na tej povezavi: http://www4.kclj.si/admin/dokumenti/000000fe-0000044b-splet_%C4%8Cd_-_30.4.2012.pdf so napisane predvidene čakalne dobe. Mene sedaj zanima v katerem primeru oz. kdaj/kaj se šteje kot hitra (“hitro”) oz. redna (“redno”) čakalna doba.

Najleša hvala za odgovor

Lep pozdrav

Pozdravljeni. Načeloma upoštevamo pri naročanju pacientov tri vrste čakalnih dob. Pacienti, ki imajo nujna stanja (krvavitve, hudo otekanje, maligne bolezni, sveže poškodbe…) seveda pridejo takoj na vrsto za pregled in ne smejo čakati. Potem pa je cela vrsta pacientov, ki potrebuje obravnavo hitreje kot pa je sicer predvidena čakalna doba zaradi omejitev, ki jih postavlja zavarovalnica (http://www.dkc.si/zzzs_in_cakalne_dobe/). To so pacienti, pri katerih bi lahko čakanje na redni termin bistveno poslabšalo končni uspeh zdravljenja oziroma zdravje pacientov. Sem spadajo razne vnetne bolezni, večje ciste v čeljustih, ponavljajoče se tažave z otekanjem in bolečinami, posegi, ki jih je potrebno opraviti pred drugimi večjimi operacijami… Vse našteto seveda velja za čakanje na posege, kar pa se čakalnih dob za preglede tiče, naj bi bile te čimkrajše, ampak na žalost, se tudi pri pregledih temu ni mogoče izogniti in zato se tudi v teh primerih paciente kategorizira.
Če sprašujete, kako je s čakanjem na pregled za progenije, se verjetno strinjate z menoj, da progenija ni nujno stanje, prav tako pa se vam zdravje ne bo poslabšalo, če boste počakali na reden termin. Lep pozdrav, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si
Objava čaka odobritev

New Report

Close