progeni ugriz
pozdrav,
zanima me kako se zdravi progeni ugriz. Sin ima spodnje in zgornje zobe poravnane. Ortodont pravi, da se mu bo spodnja čeljust pomaknila naprej.
Zanima me, kako se to zdravi….ortodont mi je omenil, da ima tudi možnost namestitve fiksnega aparata na kirurgiji z doplačilom…kaj menite vi o tem.
LP
Spoštovana Maja,
progeni ugriz je ortodontska nepravilnost, ki jo v različnih starostnih obdobjih obravnavamo na različne načine. Predvsem želimo biti pri obravnavi teh nepravilnosti čim bolj zgodnji, saj je progeni ugriz običajno posledica nepravilnega rastnega vzorca. Če nepravilnost zdravimo dovolj zgodaj v otroštvu, lahko rastni vzorec kontroliramo in na ta način korigiramo nepravilnost. Ko je rast končana, pa lahko omenjeno nepravilnost zdravimo s tako imenovano ortodontsko kamuflažo ali s pomočjo kombinirane ortodontsko kirurške obravnave. Kakšen način zdravljenja je torej primeren za vašega otroka, je odvisno predvsem od njegove starosti. Poleg tega je potrebno vsak primer podrobno preučiti in glede na stanje izdelati optimalen način zdravljenja. Lep pozdrav!