prof.Pirnat – imate privat ordinacijo
Pozdravljeni,
skušam zanositi že 1,5 leto. Ugotovili PCO in pregrado in bila sem letos spomladi operirana in potem takoj zanosila, vendar žal splavila. Nato je sledila še ena operacija (rezidualni septum), ki je najbrž povzročil slav. Sedaj se trudim spet zanosti s Klomifenom (sedaj 3.mesec ga jemljem). Ker imam probleme tudi z aknami sem bila že pri vseh mogočih dermatologih in sedaj bi šla še h kakšnemu endokrinologu ali tirologu.
Naredila sem lani tudi hormonske preiskave (FSH in prolaktin – ki so bili vredu ter tudi ščitnica je bila OK). LH mi takrat niso dali izmerit, sem pa zato sedaj šla zopet na hormonske preiskave (FSH; LH in prolaktin) ker sem na listi za inseminacijo.
Brala sem na enem forumu, da obstaja neko zdravilo za te hormonske motnje in ga lahko jemlješ dokler zanosiš? Ali imate vi privat ordinacijo oz. h komu bi me napotili (kdo je za to specializiran)?
Ali mi lahko na podlagi opisane situacije kaj svetujete.
p.s. še to porbleme s kožo je imel tudi oče tako da mislim, daje to pri meni dedno.
Hvala za pomoč.
Lep pozdrav
Spoštovani!
Glede na navedeno gre pri vas za sindrom PCO in pregrade maternice, ki so ji kirurško odtranili. Posebna dodatna endokrinološka obravnava verjetno ni potrebna. Priporočam nadaljevati obravnavo pri ginekologih, ki se ukvarjajo z reprodukcijo in IVF postopki.
Lep pozdrav!