Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Prodaja preko ebaya

Prodaja preko ebaya

Hotela sem prodati eno torbo na ebayu. Naredla sem si paypal račun. Nato sem se prijavila na ebay in začela izpolnjevati obrazen za objavo oglasa. Zataknilo se je, ko sem morala vpisati ZIP CODE. Ugotovila sem, da sem očitno na ebayu za Američane. Vem, da nekateri prodajajo preko italijanskega ali nemškega ebaya. Jaz teh dveh jezikov ne znam, tako da mi to ni simpatično, pa tudi, ali bi bilo kaj drugače? Ne bi spet formular od mene zahteval, da napišem svojo poštno številko, ki bi bila v tem primeru ali v Nemčiji ali Italiji? Ali lahko nekako vseeno prodajam iz Slovenije? Ker drugi imajo lažje: določijo težo paketa, velikost in še kaj, potem pa jih poštnino avtomatsko zračuna poštnino, glede na to, kam bo prodajalec pošiljko poslal. Lahko bi prodajala tudi iz ebay.co.uk., samo spet se zatakne s poštnino.

Kako drugi prodajate? Hotela sem torbo prodat na bolhi, pa sploh nimam ogledov. Pa tudi sicer me tale ebay vleče, ker imam kar nekaj stvari, ki bi jih rada prodala.

Evo, zdaj sem skušala objavit izdelek še na ebay.co.uk. Za zdaj ga bom prodajala samo v Evropi (EU in UK). Imam tri možnosti za označit: postal destination je United Kingdom, EU ali Worldwide. Tega zadnjega se ne upam označiti, ker ne morem iz Slovenije določiti poštnino za vsako državo.
Pa sem mislila, da bo tokrat šlo, se je pa zataknilo pri načinu prodaje. Rada bi uporabila samo opcijo BUY IT NOW, ne pa dražbe, samo zgleda, da dražbe sploh ne morem umakniti, ne morem je odznačit. Poskusila sem napisati pri dražbi izklicno ceno 0, pa mi reče, da je neveljavna. Kako zdaj izklopim to možnost?

Na začetku sem imela dve možnosti: napredna in enostavna oz. hitra (ne spomnim se več) prodaja. Dala sem to hitro, ker se mi je zdelo, da bo tista druga plačljiva.

In končno še ena stvar. E-bay ti zaračuna nek znesek ne glede na to ali prodaja steče ali ne. Kako ebay to vzame? Jaz sem si ustvarila paypal račun, vendar sem brezposelna in nimam odprtega kreditnega računa, kamor bi mi kupec lahko nakazal denar. Ko bi račun prispel na paypal, bi ga poslala nekomu, ki ima kreditno in tako dvignila denar. Ali moram imeti na paypal računu vseeno vsak tisti znesek, ki mi ga pobere ebay?

“Jaz sem si ustvarila paypal račun, vendar sem brezposelna in nimam odprtega kreditnega računa, kamor bi mi kupec lahko nakazal denar. Ko bi račun prispel na paypal, bi ga poslala nekomu, ki ima kreditno in tako dvignila denar.”

O: Banka koper – prepaid visa

Previdno s to zadnjo idejo – torej ko kupec posredniku nakaže denar, ta pošlje denar naprej prodajalcu.
Zgodi se pa lahko, da kupec prekliče nakazilo, posrednik (t.i. mula) pa je že nakazal denar prodajalcu! Preklic se lahko izvrši tudi par tednov kasneje….

New Report

Close