proctalgia
Pozdravljeni!
Noseca sem 6.5 tednov, zanosila sem z maternicnim vlozkom. Pred dobrim tednom sem se zbudila z neznosnimi bolečinami v trebuhu in takoj odšla na urgenco, kjer so mi potrdili nosečnost v maternici. Tudi bolečine so po poti postale bol znosne. Napad bolečine se je od takrat pojavil še 2x. Na internetu sem zasledila da se moji simptomi ujemajo s proctalgio fugax. Napad traja lahko tudi uro ali več, na momente sem na meji bruhanja, včasih se mi zdi da bom zaradi bolečine padla v nezavest. Zanima me, če je pojav proctalgie možen zaradi nosečnosti in če se napadi pojavljajo do poroda ali izvenijo. Ali te bolečine lahko kasneje volivajo na otroka (glede na to da gre za krče). Takih bolečin pred nosečnostjo nisem imela, je pa res da sem zanosila eno leto po porodu prvega otroka.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani,
hm?… ne vem zakaj bi se v nosečnosti pojavila “proktalgija”. Za to ni posebnega razloga. kakorkoli, bolečine in krče občutite vi, krči pa se v tem primeru mišica medeničnega dna in ne maternica, zato vse skupaj nima nobenega vpliva na nosečnost. Če imate prav in gre za tovrstno težavo, pa ne vem ne zakaj se je pojavila niti kako dolgo se še bo. Poskusite lahko z kalcijevimi in magnezijevimi dodatki, ki pogosto znižajo vzdražnost mišic.