Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Proces na vitalnem zobu?

Proces na vitalnem zobu?

Spoštovani,

pred dvema letoma je zobozdravnica naredila indirektno kitje zobne pulpe, na zgornji štirki. (pred tem me je zob bolel na ugriz in imel sem občutek pritiska v zobu). Zob pa me še vedno boli na ugriz, oziroma niti ne boli zob ampak višje, v licih. V tem obdobju je bil večkrat narejen test vitalitete (zob je živ) in RTG, ampak ni bilo videti nobenih posebnosti. Danes sem imel pregled pri zobozdravniku in je dejal, da je (na RTG sliki) vidna lisa nad tem zobom. Naredil je test vitalitete in zob je živ. Dejal je, da je treba ta zob spremljat. Naj povem še, da večkrat pomalem zatečem v lice na tej strani.

Zanima me tudi slednje (upam, da me boste razumela:)), koliko časa mora miniti od IKP pa do zaprtja zoba s plombo? Na internetu sem namreč zasledil, da od treh do šestih mesecev, meni pa je zob zaplombirala čez tri tedne.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

zdravljenja bolezni obravnavamo individualno in se odločamo sproti glede na simptomatiko, zato so navodila zdravljenja le okvirna in na dosledno pravilo. Velja za celotno medicino, tudi stomatologijo.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close