Najdi forum

Torej moj problem je sledec. V vezi sem dobre pol leta ampak ze imava probleme. Fantu je do sexa 1x-2x na teden in se takrat traja par minut, pravi da pac nima take potrebe kot jaz, ni mu do poljubljanja, vcasih mi daje veliko objemov, itd..potem pa se me kaksen dan sploh ne dotakne. Naceloma se dobro razumeva vendar nastane problem kadar mu recem da mi kaksna stvar ne ustreza ker pade ven in zna bit vcasih tudi nesramen. Ko mu recem da mi to ni vsec pravi da je kolerik in da on pac tak je. S prijatelji gre brez problema skoraj vsak dan na pijaco, z mano bi bil samo doma in gledal tv. Vecina dni je vredu ampak me slabi dnevi spravijo v zelo slabo voljo. Zelim si biti z njim vendar se mi po eni strani zdo da tukaj ni prihodnosti. Prosila bi za nasvete ali naj vztrajam in kako naj resim nesoglasja ker se je z njim zelo tezko pogovarjati o problemih ali naj vse skupaj pustim.

No, pol leta sta že skupaj. Do sedaj si že ugotovila, da imata različne potrebe na čustvenem in spolnem področju. Iskreno ti je povedal, kako je z njim. Stvari se namreč ne bodo izboljšale, da bi ti bila bolj zadovoljna. On je tak. Ti pač taka. Pa še čustveno zaprt, saj praviš, da se noče pogovarjati. Bi rada z njim živela? Imela z njim otroke? Si predstavljaš tako življenje do konca?? Bodi iskrena s seboj in naredi tisto, kar je zate najbolje. In sama veš, kaj je to. Le zaupaj si.

Če je na začetku, po pol leta problem, bo z leti samo še huje. Če ti veza ne odgovarja, če čutiš, da to ni to, upoštevaj svoje občutke in pojdi.

Luxx,
mislim da sama že veš odgovor ;).
Zakaj naj bi te nekaj kasneje kaj manj motilo kot te sedaj?
Kvečjemu še bolj.
Imej se rada, poslušaj sebe, postavi svoje meje, do kje dovoliš, oz kaj ti je sprejemljivo in ne odstopaj od tega.
Njemu je očitno dovolj to kar ti daje, tebi ni, in to pomeni, ali sprejmeš in se zadovoljiš in živiš nesrečno naprej, ali pa si dovoliš dobiti to kar si želiš in si ob tem srečna in zadovoljna.
Ne pristajaj na manj.
Simpl 😉

Pa še nekaj….nobeden od vaju ni nič “kriv”. Vsak zase sta čisto ok, samo za skupaj nista.
Nobena tragedija- če dobro pomisliš je na svetu veliko več ljudi, ki niso za skupaj, kot obratno 🙂

Hvala za odgovore. V dilemi sem zato ker se sicer razumeva, imava podobne poglede in zelje glede prihodnosti, so dnevi ko pomislim da lepse ne bi moglo bit zato vztrajam. Vcasih bi v sekundi lahko zaklucla z vsem in sla drugic pa nikakor nocem bit brez njega. Mogoce prevec pricakujem ampak mam obcutek da se v vecini jst trudim in prilagajam odnosu kar pa se mi zdi da more bit obojestransko. Veckrat se vprasam a me ima sploh rad, a se mu zdim privlacna?? 1x sem mu te povedala vse to in se je strinjal da mi res premalo daje in je blo 1 mesec use super potem pa spet isto

Koliko si stara mogoče je fant že kdaj imel kakšno lubico ter jo zapustil .
Moraš biti zelo previdno z njim .
Kajti če fant samo seksa steboj je zelo nasiljen .
Najbolje da se lepo pogovoriš z njim v težavah .

Ne ne nisem njegova lubica usak dan sem pri njemu in spim tam skos in mislm da je premal sexa pri nama da bi se mu slo samo za to

Njegov način dojemanja sebe in sveta okoli sebe je tak, da ti v njem predstavljaš zgolj orodje za zadovoljevanje njegovih potreb(telesnih, malo naj čustvenih). On se noče prilagajat, ker v tebi ne vidi partnerja, on vidi zgolj orodje, stvar, ki mu je na razpolago. To izvira iz odnosa z njegovo mamo, tudi njej ni rabil ničesar “dat” v zameno za to, da je bila ona njemu na razpolago zato podobno želi izsilit od tebe (s čustvenim izsiljevanjem- pade ven in zna bit vcasih tudi nesramen). Opravičilo/izgovor, da on tak je kaže ravno na to, da se on ne želi prilagajat, niti te poslušat, še manj upoštevat tebe kot partnerja s svojimi potrebami. Edino njegove so pomembne….

Želiš živet s tako osebo?

Hoj,

Mogoče nenavadno, pa vendar… če sploh in koliko on še onanira (masturbira) ? To ti je lahko vzrok za časovno trajanje vajinega spolnega odnosa kot tudi za vse ostale težave, ki ji imata. Lahko, da tudi kondicije nima, torej vprašanje se glasi… se ukvarja s športom (katerim, kako pogosto) ?

Naprimer ?
Lahko da kolerik uporablja kot izgovor, da ne bi rešil vajinih težav oz. vsaj malo spremenil svoj odziv na določene motive, ki vaju pestijo.

Kako sta se vidva sploh spoznala, pri kakšni aktivnosti ?

Vsi imam nihanja razpoloženj, veš ? Ti jaz, sodelujoči (v tej temi), odsotni, itn. Možno, da imaš (pre)visoka pričakovanja (do njega), zato te pa vsaka stvar iztiri. Se mi zdi, da si si ga postavila za center v svojem življenju, on to “represijo” lahko da čuti in zato pa samo (in čim več) hodi ven s prijatelji, ker je ta odnos, ki ga ima z njimi manj obremenilen kot s teboj. Seveda potem pride domov in sploh če še dela/študira, je pa gledanje TV-ja (s teboj) in spanje pač priročen izgovor (ker je energijo porabil že drugje za druge ljudi).
TI si omisli kakšen hobi – da bosta malo oddaljena, ne toliko skupaj. Pa boš videla če se bo kaj spremenil ali te vsaj pogrešal in začel kaj za tabo capljati (tako kot ti sedaj za njem). Pridobil te je, sedaj si pa samoumevna in seveda se mu ne da (več !) truditi zate. Ker te ima (tam kjer te hoče imeti).

No to je ravno to kar sem zgoraj pisal (prehitevam), torej YES !
Drži, preveč se žrtvuješ.

Ne se sedaj stradati in hoditi v fitnes, ipd., ker si sigurno dovolj telesno privlačna.
Sam res sumim, da je problem v masturbaciji, zato pa si tako pri njemu objektivizirana in te ne dojema kot celoto.

No, no let’s leave the Mothers out of here ! 😀
Ne resno… možno je res to kar praviš, lahko pa da je pogojeno s posledicami onaniranja (tudi morebiti predhodnih, če sedaj, četudi ko ima avtorico med rjuhami, ali ne ali pa sploh ne onanira (kar dvomim)). Ker tukaj je tudi projecirani objekt objektiviziran, ni neke čustvene povezave, sama karnalnost. In če to preveč forsiraš, spremeniš svoj odnos do neke dejanske osebe, ko ta pride in se hoče vključiti v dejanski akt, ne pa v neke sličice na ekranu, ki šibajo s 25 FPS.

Zahvaljujem se za obsiren odgovor. Sva se pogovorila in se strinjala da se prevec vidiva in moram priznat da bolje funkcionirava se tudi veliko bolj potrudi zame in ja se zavedam da sem prevec pricakovala od njega in bila za precej malenkosti uzaljena in jezna pa vseeno mislim da nama na dolgi rok zal ne bo uspelo

Luxx, tocno tako se je meni dogajalo 5 let nazaj….naj ti povem, da bo z leti le se slabse…manj sexa, manj poljubov. Tudi meni je bilo zelooo zelo hudo. Ampak glede na to, da je on krasen clovek, jaz pa sem imela ze en paket glupih bivsih, sem pretehtala, da je bolje ta slaba stran, kot katera druga. Praviš da sta skupaj pol leta, torej pocasi ze pojema zatrapanost in začelo se bo kazat ali sta za skupaj ali ne. Tole z mamo jaz ne bi povsem izključila- to je zelo vplivalo namreč na mojega- mama mu je vse prinesla k riti in imela ga je za čustvenega partnerja, zato je bil tudi on vajen samo prejemat in nič dajat. Ampak kot človek se je spremenil glede tega oz. oba sva sprejel nekaj kompromisov…res je najbolj važno, da se pogovarjaš…razložit mu moraš vse…naj ti povem, da sva se midva oba potrudila, oba nekje popustila, kajti tudi jaz imam svoje muhe na katere nisem prav ponosna….sedaj smo pa mlada družinica in če gledam nazaj, se vedno splača malce potrudit-ampak ne na račun tega, da boš bila ti nesrečna- velikokrat prehitro obupamo, namesto da bi sproti popravljali odnose.

joj pa ne more zatrapanost pojemati po 6 mesecih.

Jaz sem bila še po 4 letih letih noro zaljubljena. Tako hitro zaljubljenost ne sme miniti, kvečjemu se lahko še poveča.

Mine lahko nehote tako hitro, kot se nehote hitro pojavi in 6 mesecev ni ovira, da nehote ne bi zadeva zvodenela in crknila. 🙂 Lahko jo seveda umetno vzdržuješ pri življenju toliko časa, dokler kuriš in podžigaš to svojo iluzijsko predstavo o nekom in dokler ne spoznaš tega človeka takega, kot dejansko je. Takrat te lahko mine zaljubljenost in še kaj drugega. 🙂

To, da si “bila” po štirih letih noro zaljubljena, je kvečjemu manjko, saj si 4 leta živela v iluziji, brez, da bi poznala človeka. Če veš, kaj je zaljubljenost in kaj je ljubezen in kaj je razlika med tema dvema pojmoma, potem razumeš, kaj pripovedujem. Če ne veš, pa poizvedi, ker se mi ne da ponavljati. Morda pa si pokapirala razliko, saj pišeš o 4 – letni zaljubljenosti v preteklem času. 🙂

Lep pozdrav
marinec

Ja to je, kot bi rekel, da zaljubljenost ne more trajati 4 leta, ker jaz sem bil zaljubljen samo 1 leto. 🙂
Zaljubljenost sploh ni nujno, da je prisotna pri dveh, ki se odločita za zvezo, kar pomeni da pri različnih ljudeh traja različno dolgo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

hmm….zgleda res nimam razčiščenih pojmov. Zakaj pa začeti zvezo če ni zaljubljenosti? Meni potem to pomeni, da sem z nekom, ker enostavno nočem biti sama al kako? ker mislim, da če ti je nekdo karakterno všeč, te privlači, razmišljaš o njemu/njej potem je to zaljubljenost ali se motim? Če pa tega ni potem je pa edini razlog da sem z nekom, da nisem sama.

Ne rabim bit zaljubljen, da mi je nekdo všeč, da o njej razmišljam in da mi je z njo (njim) lepo. Temu se reče ljubezen. Zaljubljenost je nekaj povsem tretjega, čeprav je občutek podoben. Preberi kakšen članek, knjigo na to temo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

“Jaz tudi” oprosti nisem dobro razumela ali si se s tem fantom ali imas drugega?

Lux, jaz sem vztrajala. Sedaj se imam lepo in lahko rečem, da mi nič ne manjka. Poleg vsega smo lepa družinica. Na zunaj mogoče delujemo popolno, ampak tudi mi imamo kdaj pa kdaj spore in težave. Težko verjamem v pravljice kjer se najdejo sorodne duše…in so si v vsem enaki….ker takega para sama pač še nisem srečala, če pa že, se je potem za 4 stenami hitro izkazalo, da to sploh ni res.. Veš, po mojih izkušnjah ima čisto vsak neke napake., no recimo jim raje lastnosti, ki se skladajo s tabo ali pa ne. In, če imaš nekoga rad, pa ima te lastnosti neskladne? Vsake toliko časa si na list papirja napiši vrednote od 1. najpomembnejše naprej. Recimo, prva je ljubezen, potem zaupanje itd…. Na katerem mestu se znajdejo te slabosti tvojega fanta? Premisli, kako zelo te motijo. Ker ja, količina sexa bo z leti padala, prav tako poljubi. Lahko ga pa naučiš marsikaj drugega-povej mu, kaj ti največ pomeni, če te ima zares rad in je dojemljiv fant, se bo potrudil.

Ja še vedno sem z tem 🙂

New Report

Close