Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo problemi z zobozdravnico

problemi z zobozdravnico

Pozdravljeni!Pozdravljeni!
Ta trenutek prihajam precej jezna od svoje zobozdravnice. Dobesedno se dela norca z mene!!! IN kakšen je moj problem? Nekaj dni me že boli spodnja šestica,… neka druga zobozdravnica je rekla, da je karies pod zalivko (kar moja zobozdravnica seveda ne vidi), poleg tega imam tudi na sedmici črno piko, ampak, tudi to se ji ne zdi vredno popravila in tega, da mene neha bolet zob!! Zaradi te šestice in sedmice me boli pol spodnje čeljusti! Izrazila sem željo, da mi da beli plombi in me je ženska neumna (ne morm drugače reči) dobesedno poterala! Da je to prva pomoč in da mi ne bo dajala bele plombe in tako sem v bolečinah odšla. Danes odhajam v bolnico zaradi nekega drugega problema, in je rekla, da če me bojo operirali (kar sploh ni rečeno), mi bojo itak dali kaj proti bolečinam!!!! Mislim, ali je to kakšen odnos do pacienta? Vem, da je za belo plombo potrebno doplačilo. Zanima me pa, kakšna je razlika med eno in drugo v delu? Bi ona slučajno trpela če bi mi naredila belo plombo. Poleg tega bom pa čez nekaj dni stara 18 let, in mislim, da tu tiči vsa zadeva. Vse mi hoče mastno zaračunat! Tri leta me že sprašuje, kdaj bom stara 18 let – no, končno bo dočakala!
Vendar, to še ni konec… pred nekaj časa se mi je začela majati zgornja enka!! V tem času je imela moja zobozdravnica dopust, zato sem šla k drugi. Ta mi je izmerila vitalizacijo (ali nekaj takega) in sem že pri 1 začutila bolečino. Rekla je, da bo potrebno odstraniti živec, če se bodo pojavile bolečine. Zob se mi ne maja več – oziroma občasno. Vsa zaskrbljena sem šla nato k svoji zobozdravnici, kjer mi je ponovno zmerila vitalnost (vitalizacijo ali kako se temu reče?). Ta je merila z drugim aparatom, in sem začutila bolečino, ko je prišla do 14. Potem si je ogledala sliko izpred pol leta, na kateri je opazila vnetje – ampak, me ne da na ponovno slikanje, češ, da je sevanje. Baje sem nagnjena k paradontozi – kaj tega ni mogla opazit pred pol leta???? Menim, da je ponovno slikanje potrebno, da se vidi kam je šlo tisto vnetje med enko in dvojko. Kaj naj naredim z mojimi krvavečimi dlesnimi (js tega ne opazim) in mojim majavim zobom? Menim, da bi me morala poslati k specialistu, zato ker pri mojih osemnajstih letih pač ne morem izgubiti zoba!!! Kaj menite vi o tej moji zobozdravnici? Prepričana sem, da bi mi morala danes dati tisto belo plombo… mislim, naj zdaj zaradi te kokle zmedene trpim??? Že tako imam dovolj drugih problemov!!!! Kaj menite glede mojega majavega zoba? Js mislim, da ni več pravice na tem svetu… šla bi drugam, pa je čakalna doba 70 dni ali kako?
Prosim vas za vaše mnenje in hvala, da ste sploh prebrali tole zmedeno zadevo!
Tak sm jezna, da bi jo najraje nekam prijavila! Kam se lahko obrnem in ali sploh ima smisel. Tudi moj brat hodi k njej – večinoma samo gledat na uro – saj vse prelaga na poznejši čas :(((

Spoštovana Barbara,

ker ste veliko napisali in bolj malo vprašali,se bom omejila le na vaša vprašanja.

Če zob boli, je potrebno najprej odpraviti bolečino in šele po končanem zdravljenju izdelamo zalivko.
Izgovarjanje v smislu, da vam bodo že v bolnici dali nekaj proti bolečinam, se mi ne zdi primerno.

Za izdelavo bele zalivke res porabimo več časa, nas pa to nič ne boli …..
Vsekakor pa to nima nobene zveze z 18. leti. Po osemnajstem letu izgubite samo pravice do izvajanja preventivnih storitev v breme ZZZS – ja, vse zalivke pa so znotraj pravic ( doplačate samo razliko za belo zalivko ).

Če je bil pred pol leta na rtg posnetku viden vnetni proces ob zgornjih sekalcih, potem bi bilo smiselno slikanje ponoviti.

Lepo pozdravljeni!

Barbara živjo,

odkar se spomnim sem imela grozen strah pred zobozdravniki. Razlog? Moja zobozdravnica v osnovni šoli je bila pravi “zmaj”. Spomnim se, da vsako noč pred obiskom zobozdravnice nisem spala, starši so me morali dobesedno “zvleči” v avto. Na srečo so se takrat pojavili prvi zasebni zobozdravniki. Od takrat sem zamenjala tri zobozdravnike in lahko ti povem, da so bili vsi super.

Zato se mi zdi nesmiselno, da hodiš k zobozdravnici s katero se ne razumeš. Poišči zasebnika, ki ima koncesijo ali pa kakšnega drugega zobozdravnika v ZD. Žalostno je, da nekaj posameznikov, ki jim poklic ne leži, meče slabo luč na vse ostale zobozdravnike.

lp,
mateja

New Report

Close