Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija problemi z zgornjo dvojko

problemi z zgornjo dvojko

Spoštovani!

Imam probleme z zgornjo dvojko, kjer sem imela karies. zobozdravnica mi je očistila kanale dala zdravilo in zaprla zob za en mesec. naslednič mi je kanale še 1x očistila in zacementirala ker je bilo zdravljenje uspešno. zob je sicer zaprt z začasno plombo. naročena sem čez 2 tedna ampak že 3 dni zapored opažam da se mi v predelu zoba, na zadnji strani, se pravi na nebu malo zateka tkivo. to je opazno le zjutraj, ker ko vstanem in si umijem zobe oteklina izgine. kaj to pomeni? je to normalno in bo minilo ali se lahko stopnjuje in izgubim zob?zob me ne boli in ni občutljiv na ugriz.
zanima pa me tudi, če je možno da se zobje obarvajo in postanejo bolj dovzetni za karies zaradi določenih zdravil? sama sem imela v otroštvu in mladost močne zobe in nisem imela ene plombe do 17 leta. zadnjih 6 let ko jemljem zdravila proti epilepsiji pa se mi zdi da so zobje bolj dovzetni za karies. zobe si umivam najmanj 2x dnevno že celo življenje ampak stanje se mi zdi da se vseeno slabša.

Hvala za odgovore in LP!

Pozdravljeni,

oteklina na zadnji strani opisanega zoba je bolj verjetno reakcija dlesni lokalno in ni v povezavi z zdravljenjem zoba; pišem na pamet, brez pregleda! Če bi se oteklina večala, pojdite takoj k svoji zobozdravnici.
Zobje se lahko zabarvajo zaradi zdravil; največkrat globinsko v času tvorbe zobnih substanc, kasneje površinsko. Zdravila spreminjajo kakovost, sestavo, kislost sline in s tem tudi dovzetnost zob za karies. Pogoji v ustni votlini se spreminjajo tudi z leti. Priporočam vam dobro ustno higieno, nitkanje zob in redne preglede pri zobozdravniku.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close