Najdi forum

problemi z oljnim gorilcem

Ene 14 dni nam nagaja oljni gorilec pri centralni.V jeseni smo zamenjali dizo ,očistili filtre,očistili celico,sedaj pa nam včsih ne prižge.Enostavno zazavga(kako se reče po slovensko)sory ne vem.Ker se mi zdi da tuki vse veste pričakujem odgovor),pa vsem hvala.

To se tudi pri nas dostikrat zgodi in sicer prav tako: kakšen dam ali dva po servisu in zamenjavi filtra in šob ne vžge in ne vžge. In potem je treba še enkrat zamenjati šobo, pa je.

Ne vem, ali so te šobe tako zanič ali kaj – ni mi jasno. Možno bi bilo, da se pri prvem obratovanju nove šobe zaradi nenadnega pritiska olja odlomi kakšna kroglica iz sintrane filtrske kapice in se potem nekaj časa motovili prej luknjico, enkrat jo pa olje porine na luknjico in potem je pač zamašeno. Da si boš lažje razumel(a), si poskusi predstavljati, da iz vse vodovodne napeljave v hiši spustiš vodo (zapreš glavni ventil, odstraniš števec in odpreš pipe, da voda steče iz vseh cevi navzdol). Potem pa spet vstaviš števec, zapreš pipe in na vse odpreš glavni ventil. Voda plane pod pritiskom nekaj barov v cev, vendar ne more daleč, ker je v cevovodu zrak. Saj res, trebe je odpreti pipe. Greš in odpreš eno pipo – voda zdivja gor in plane iz pipe, da vse naokrog pošprica, obenem pa butne iz pipe še precej raznih usedlin, ki so se leta dolgo nabirala na ceveh. Razen, če imaš na pipi perlatorček. Zdaj sva pa tu: če je teh usedlin veliko, bodo mrežico v perlatorčku tako zapackale, da voda ne bo mogla skozi.

No, to je moja teorija. Upam, da sem te kaj potolažil. Torej – mojstru reklamacijo, pa naj pride še enkrat zamenjat šobo.

Smo uštimali.Ko smo menjali dizo smo premaknili regulacijo,poklicali serviserja ,in za moje pojme veliko plačali ampak stvar dela.Hvala,pa še drugič kaj))))

A mi lahko poveš, kaj in kako ste naredili? Tudi jaz bi se namreč rad kaj naučil.

Blaž,nisem bila zraven ,samo to vem da mora biti pravilen dotok zraka,Če ga je premalo ali preveč ti peč ugaša,serviser pa je to pomeril.Pa tko al tko,se ne zastopim na to,če bi se bi sami popravili.

No ja, pa drugič. Hvala vseeno.

New Report

Close