Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika problemi z očmi

problemi z očmi

Zadnje 3 tedne opažam spremembe povezane z mojimi očmi. Začela sem namreč opažati nakakšne temne meglice, ki mi ”plavajo” pred očmi, še posebno ko oči premikam. Začelo se je z bolečinami v očeh, potem pa sem začela videti te lise. Zdi se mi, da jih vidim vedno več, saj jih neprestano gledam in kontroliram, ali jih je več. Bila sem seveda pri okulistu in opravila zelo neprijeten pregled zenice. Zdravnica mi je rekla, da imem popolnoma zdrave oči, da z mojima zenicama ni nič narobe, da pa so to motnje v steklovini. Mene pa zanima, ali je to res to. Mene namreč to zelo moti in sem vsa nervozna glede tega. Veliko sem seveda tudi za računalnikom. Ali je to sploh možno kako pozdraviti?
Ali se bo to slabšalo?
Ali so bolečine med očmi povezane s tem, ali imam močan pritisk v očeh? Zelo me namreč kakšen dan boli med očmi, v nosnem predelu, kot bi bili sinusi, ampak nosa nimam zamašenega.
Res bi Vam bila hvaležna za odgovor.
Pozdrav!
Sabina

Če je to res ali ne, to ne morem ugotoviti kar preko interneta. Možne in zelo pogoste so te motnjave v steklovini. Običajno takšna težava ne kaže na obolenje očesa in zanjo ni potrebno zdravljenje. Lahko pa se taka motnjava iskaže za obolenje v steklovini ali mrežnici, predvsem če so tem težavam pridruženi še drugi simptomi (bliskanje, slabša vidna ostrina,…).

Takšna očesna obolenja pa lahko povzročijo, da pred očmi vidimo meglo, mušice, pajčevino in podobno. Svetujem vam, da opravite pregled še pri kakšnem drugem okulistu, ki bo ocenil, če so motnje posledica obolenja oči.

Enako so lahko vaši problemi tudi posledica pritiska steklovine na mrežnico, ki nastane ob kakem hitrem gibu oziroma naporu, kar še ni nevarno, vseeno pa bi priporočal obisk pri okulisti in naj vam zmeri tudi očesni tlak, kateri je lahko tudi vzrok za te težave.

Glede tlaka lahko več preberete na:

Lp.

Pozdravljeni!

Še enkrat sem bila pri okulistu, izmerili so mi pritisk, in vse je normalno. Opravili so mi tudi pregled vidnega polja pa ne vem kaj še vse in vse je ok z mojimi očmi.
Potem sem šla k zdravniku in mi je rekel da imam neko alergijo. Začela sem inhalirati nekakšen gel, ki ga raztopim v vreli vodi in je sedaj malo bolje. Tako da resnično ne vem več na koga naj se obrnem.

Pozdravljeni
Pred nekaj dnevi je bil moj soprog na pregledu za očala/leče – na eno oko slabo vidi, ni mu pomagala niti dioptrija, niti cilindri. Pravi, da motno vidi in pa da mu pri branju/delu za računalnikom vrstice skačejo.
Oftalmolog je rekel, da gre verjetno za resnejšo težavo in da mu z očali ne more pomagati.

Zanima me, kaj bi to lahko bilo in pa kam naj ga napotim na pregled (obstaja kakšna še bolj specializirana ambulanta za očesne bolezni?)?

Hvala že vnaprej,
Tjaša

Niste na pravem forumu, to so vprašanja za forum: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija !

Lp.

tud jaz imam problem z očmi že nekaj časa sicer nisem šel do nobenega zdravnika pa ne vem kaj naj naredim na očesu so se mi pojavile 3 rdeče malo vidne žilice in še nekaj čudnega je vidno na očesu kaj naj naredim,da ne oslepim ? in tud slabše vidim na desno oko prosim za odgovore hvala

Sicer same žilice niso tako velik problem, za ostale probleme, ki jih pa niste navedni, pa ne morem odgovoriiti. V vsakem primeru svetujem pregled pri zdravniku.

Lp.

Nek podoben problem je pri meni.Oči me bolijo in pojavlja se mi predvsem na desnem očesu rahhlo siva megla.Je majhna.
Kaj je narobe?
Naj grem k osebnemu zdravniku

Ja tudi pri vas svetujem pregled, vendar pri okulistu (ne pri osebnem zdravniku).

Lp.

Lp

Opazam spremembe v vidnem polju.Sprememba se mi pozna kadar grem iz temnega v svetel prostor ali obratno.Vsvetlem prostoru vidim crne neenakomerne oblike krogov kateri so znotraj crni od zunaj pa svetli,v temnem prostoru pa so krogi crni.Zadnic sem imel taksen napad in totalno izgubil centralni vid,obcutek je bil samo na enem ocesu,cutil sem tudi mravljince po rokah od dlani do nadlahti,ter levo nogo in podlaht.Zadeva se mi je zacela poslabsat ker sem imel tudi slabsi stisk roke.Cez cas se je razsirilo na drugo stran telesa in se je nato zacel pojavljati glavobol,v zobih sem cutil mravljince pa tudi pod jezikom.Izgubil sem govor besed se nisem spominjal ter govoril nerazlocno.Neuro kirurg pravi da to ni nic..Star sem komaj 22 let in sem zelo depresiven zaradi tega. Lepo prosim za kakrsen koli odg. Hvala.

Niste na pravem forumu, to so vprašanja za forum: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija ! Tu se ukvarjamo s problemi očal in kontaktnih leč.

Lp.

New Report

Close