Najdi forum

Problemi z njegovo bivšo

Pozdravljeni..Imam tri otroke, partner pa enga. Problem je njegova bivša, ki ne da veliko na otroka.. Imela sem eno svečanost, kje pač je treba biti urejen od glave do pet. Jaz sem uredila sebe , moje otroke in seveda partner je bil tudi lepo oblečen. Ona pa pošlje otroka, kot da je športni dan, pa je vedela kam gremo. In s partnerjem sva se zmenila da boma otroka oblekla kot treba. Moji otroci imajo lepa oblačila in so njegovemu otroku pašejo..In potem čez dva dan je bil cel halo, kaj si jaz dovolim, da naj skrbim za svoje otroke in naj se za njene ne brigam…Halo ženska…ne more bit en otrok kot grdi raček polek nas, pa masa ljudi okoli nas….Deklica pa je bila tak vesela v tisti lepi oblekici…Ima še kdo take probleme, pa hujskanje otroka proti meni…pa punčka se tudi pocartat k meni…Kaj naj naredim, res ne vem več, otrok se mi zelo smili, otrok je razdvojen, vem mama je mama, jaz pa jo imam tudi rada in želim da se ima lepo ko je pri meni..

Spoštovana Milicaa,

najprej mi v ospredje stopi vprašanje, kaj na vse navedeno poreče vaš partner, kakšno je njegovo mnenje o tej situaciji, kakšen je njegov odnos z bivšo partnerko, kako se razumeta, komunicirata glede vzgoje njune hčerke. Čutiti je, da med njima ostaja veliko nerazčiščenih zamer, čemur se morda vaš partner izogiba, jih zanika, se pa odražajo na različne načine (ta primer). Vašega partnerja je težko začutiti, zaznati. Sploh kot nek trden, varen steber. Kot da ga ni. Kako se vi ob njem počutite?

V vašem pisanju najbolj zaznavam občutke nestrinjanja, nezadovoljstva, jeze, nesprejemanja s strani bivše partnerke, v tem primeru vas, kot da ste zavzeli »njeno« mesto, torej nezmožnost sprejeti tudi vajin skupni odnos, nadaljnje življenje in skupno bivanje. Morda gre za njeno globoko nesprejemanje trenutnih okoliščin in odnosov ali morda načina odhoda, za kar nekateri potrebujejo več časa, da jih prebolijo, sprejmejo. In če si ne uredijo svojega nadaljnjega življenja, svoje nezadovoljstvo izražajo v različnih odnosih, največkrat preko otrok. Njegovi hčerki ste lahko v oporo, delujete do nje sočutno in razumevajoče, po svoji vesti, sprejmete stanje, kakršno je, z glavnino nerazčiščenih odnosov z bivšo partnerko se bo moral soočiti vaš partner. Predvsem glede dela starševstva, ki ju povezuje, in glede nadaljnjega partnerskega odnosa. O vsem se lahko pogovorita, a nerazčiščene teme glede prejšnjega odnosa so izziv za vašega partnerja. Srečno na vajini poti.

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

Bit v odnosu z partnerjem,ki ima iz pretekle veze otroka ni tako enostavna zadeva kot si jo večina predstavlja.
Za takšen odnos moraš bit zrel in sprejemat kompromise na najvišji možni ravni saj so v ospredju otroci,ki so se znašli prav tako v novem položaju.Po navadi bivši partnerji ne zmorejo sprejet določenih dejstev,da je druga stran srečna oz.zadovoljna,zato je velika možnost,da uporabljajo otroke za sredstvo preko katerih izražajo svoje lastno nezadovoljstvo ali nestrinjanje,kar pa lahko posledično vpliva na odnose v celoti vi in vaš partner,odnos z deklico,ki ni ničesar kriva.
Najbolje bi bilo,da bi poiskali strokovno pomoč v bistvu še bolje,da bi vaš partner z njo razčistil odnos oz.jasno izrazil njegovo stališče ne pa se temu izmikal oz.obračal stran saj gre za njuno hčero in samo onadva sta starša,ki bi morala skupaj sodelovat kar se vzgoje tiče.Vi ste lahko mama le svojemu otroku,deklici pa ponudite prijazen razumevajoč odnos in se ne obremenjujte preveč z ostalimi stvarmi.Če menite,da je iz vidika kot ste ga opisali slabo poskrbljeno potem poskrbita vidva z partnerjem,da bo bolje .Vem ni lahko ampak v takih odnosih ali vezah je v paketu še marsikaj kar je treba sprejet,če tudi ni po naših merilih ali željah.
Sem v takem odnosu zato vem kako to zgleda,ampak jaz se ne postavljam v vlogo starša niti ne želim saj bi s tem napravila več škode kot koristi.Je pa res,če se najina veza ne bi izšla verjetno ne bi več bila v odnosu z nekom,ki ima odraščajoče otroke,saj je ozadje tega lahko precej drugačno kot mi mislimo,da je,tukaj mislim predvsem na nepredelano preteklost med tistima,ki sta starša otroku in takih ni malo,če tudi so več let narazen to ne pomeni,da so čustva temeljito predelana ampak so lahko potlačena in zamere pa smo tam.

New Report

Close