Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija problemi z kožo

problemi z kožo

Pozdravljeni,

moje vprašanje vrjetno ne sodi ravno v ta forum a je še najbližji temi ki me zanima zato vas prosim za pomoč.
Na stegnih in trebuhu mi je po hujšanju ostala odvečna koža, ki je videti kot pri moji babici. Naj povem da sem stara 24 let hujšala sem od 18-20 leta, skupaj pa sem shujšala za 40kg. Redno telovadim, delam vaje za učvrstitev ( saj vem da premalo) in uporabljam kreme, stanje se sicer malce, malce izboljšuje, a je še vedno zame…mi lahko kaj pametnega svetujete…rada pa bi še vaše mnenje glede operativne pomoči pri tem zame zelo velikem problemu.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovana Jasit!

Ali lahko natančneje opišete spremembe na koži? Ali gre za gube ali strije?

Zaradi službene odsotnosti do 29.6.2001 ne bom mogel odgovarjati na vaša vprašanja, zato se vam vnaprej opravičujem za zamudo s svojim naslednjim odgovorom.

Pozdravljeni.

Moji problemi so takšni…že kot otrok sem bila zelo močna( bolje rečeno debela) tako da sem imela že v osnovni šoli strije po nogah na spodnjem delu trebuha in rokah. Na nogah in rokah se je stanje glede tega sedaj izboljšalo, na trebuhu pa so strije tako globoke, da vrjetno ne bodo nikoli popolnoma izginile, čeprav se stanje minimalno izboljšuje, seveda ob redni uporabi krem….
Drugi problem pa so gube in starikav izgled kože.Naj povem da je ta problem opazen, ko hodim, drugače ne..koža se takrat trese, in ni napeta, ter izgleda kot bi imel oblečene prevelike nogavice (saj vem, da se čudno sliši, a težko je to opisati, lažje je pokazati…
Tretjič pa je preveč odvečne kože na trebuhu… ko stojim ali sedim ta problem ni tako opazn, je pa ko se spravim na vse štiri, ali ko ležim na trebuhu in hočem vstati…takrat koža dobesedno visi z mene….(problem ko si z nekom skupaj v postelji in ni to najbolj privlačen prizor…) nevem če si predstavljate kako to izgleda…zamislite si žensko ki je rodila, potem pa je izgubila odvečno maščobo na trebuhu, ne pa tudi povečane mase kože…

Za vaš odgovor se vam najlepše spet zahvaljujem

Spoštovana Jasit!

Med konzervativnimi metodami prihaja verjetno še najbolj v poštev redna telovadba. Glede operativnega posega pa vam priporočam posvet pri plastičnem kirurgu.

Kar zadeva strije, pa vam žal kakšne posebno uspešne metode ne morem priporočiti.

New Report

Close