Najdi forum

Problemi z gležnji

Pozdravljeni!

Star sem 23let.

Že nekaj let imam določene probleme z gležnji.

Moj problem se zgodi, ko začnem hoditi, teči. Gležnji me začnejo boleti, otekati, prav tako mečnica. S stopali začnem hoditi navznoter, zaradi bolečin. Ko se vsedem za nekaj minut, bolečina izgine, prav tako vse težave. To se mi vedno zgodi, ko gležnji niso ogreti. Je pa tudi res, da se to ni dogajalo vedno.

Nazadnje, ko smo s prijatelji igrali nogomet, sem opazil zatečene gležnje, boleli me niso nič…

Sedaj bi rad začel teči, pa se bojim, da si ne bi povročil več škode, kot koristi.

Je morda kriva obutev? V obdobje med, 14 – 18 letom, sem nosil športno obutev, večinoma sem imel čevlje nezavezane. Je morda prišlo do kakšne deformacije?

Naj omenim še, da mi ob hoji po stopnicah, skoraj pri vsaki stopnici, poči kost, oz sklep v predelu gležnja ( klini)? Prav tako lahko z določenim gibom stopala, konstantno pokam kosti v predelu gležnja.
Je to normalno?

Hvala za pomoč!

Oprostite za neprofesionalen, “čuden”, opis težav. Ne spoznam se na te zadeve..

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

A ste imeli kdaj zvin/poškodbo gležnja? Svetujem, da opravite pregled pri zdravniku, ki se ukvarja s poškodbami sklepov. Otekanje gležnjev je lahko ali posledica preobremenitve ali mehanskih okvar znotraj sklepa. S stališča fizioterapija svetujem, da pred aktivnostmi dosledno raztezate mišice gležnja in, da usmerjeno krepitev mišice gležnja. Za usmerjeno krepitev mišic gležnja se svetuje uporaba elastičnega traku, ki nudi mehanski upor pri izvajanju vaj.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

Ne morem vam z gotovostjo trditi.. Treniral sem veliko športov, od nogometa, do tenisa. Kar se poškodb tiče, strgana koža pod kolenom, ne spomnim se, da bi si kdaj zvil gleženj. Še nikoli nisem bil v bolnici, zarada kakršnekoli poškodbe. Enkrat so me samo šivali pod ustnicami.. Ne, glede poškodb, lahko z gotovostjo trdim, da se ne spomnim, oz. se niso zgodile. Zgodilo se je, da sem kdaj nerodno stopil, vendar je bolečina po nekaj minutah ponehala in sem nadaljeval z vadbo. Res pa je, da sem praktično pri vseh športnih aktivnostih zagovarjal, “pustimo ogrevanje, gremo igrati”. Morda je ravno v tem problem?
Možnost, da sem si tako poškodoval gležnje?

Naj še omenim, da sem enkrat narobe stopil in me je nekaj ur bolel gleženj. Malo ledu, počivanje, to je to. To je bilo najhuje.

Opazil sem, da delate v ambulanti Arthron. Rad bi prišel na pregled, kot ste mi svetovali. Zanima me, glede čakalne vrste, delate na koncesijo?

Lep pozdrav

Ps. Če sem vas prav razumel, ste omenjali kompresijsko obvezo?
Kaj takega? http://www.mma.si/images/spletna_trgovina/shock_doctor/sd-scitnik-gleznji-ankle-sleeve.JPG

Pozdravljeni,

Kot opisujete je lahko vzrok v “majhnih” poškodbah, ki jim v času nastanka niste povzročali pozornosti saj vas niso ovirale, zato je ključno, da se ugotovi vzrok vaših težav z gležnji. Elastični trakov, ki sem jih omenila kot metodo krepitev mišic, so trakovi, ki se uporabljajo za izvajanje vaj. A za usmerjeno izvajanje vaj je potrebno ugotoviti a je vzrok v mišicah ali v strukturah znotraj sklepa. Za pregled v naši ambulanti se lahko naročite na telefonski številki 041 654 330. Pregledi v naši ambulanti so samoplačniški.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close