Najdi forum

problemi s spanjem

Pozdravljeni!

Imam 18 mesecev starega sina, ki je pravi korenjak in polen energije. Imamo pa problem ponoci.
Zvecer zaspi s steklenicko mleka ali caja ( odvisno ali vecerja kaj drugega ali ne). Potem spi kake 2 uri in zopet hoce steklenicko in to se nadaljuje se naslednjic po 3 urah itd. Ko mu dam tam okrog 4. ure zjutraj steklenicko mleka bo morda zaspal do jutra ali pa se vmes se kdaj zbudil.
Mene zelo moti da hoce ponoci se vedno mleko ali caj, saj je zjutraj ponavadi ves polulan in sem mu zato sedaj sredi noci zacela menjat plenicko.
Poskusila sem ze z vsem mogocim in nic ne uspeva. Sedaj bo zacel obiskovati vrtec in mogoce bo malo bolje.
ce pa imate kaksen nasvet kako naj to odpravim vas lepo prosim zanj.
Povem lahko samo se to da popoldan spi 2-3 ure, zvecer gre spati okrog 10. ure in zjutraj vstanemo isto okrog 10. ure.
Poskusila sem ze tudi s tem, da popoldan ne bi spal in da bi sel zgodaj v posteljo, vendar je bilo ponoci samo se huje. Zbujal se je sigurno 6x.

Najlepsa hvala!

Moj sin je star 22 mesecev. Imam podobne probleme, le da ne pije mleka po steklenički, ampak razredčen sok iz skodelice z nastavkim. Predlagam ti, da poskusiš zamenjati stekleničko s tako skodelico kot jo uporabljam jaz in mu ponoči ponudiš nesladkan čaj. To naj bo prvi korak. Potem pa počasi reduciraj pitje na čim manjšo mero.

Glede spanja, pa svetujem, da poskušajte zjutraj čim prej vstati, tako da bo popoldanski počitek čim prej. Drugega ne znam svetovati, ker imam tudi glede tega podobne probleme in jih tudi jaz še nisem rešila. Vem pa, da ko otroci ponoči ne pijejo več, se tudi ne zbujajo več tako pogosto.

Lep pozdrav in srečno!

Tudi jaz sem imela podobne tžave s herko, vendar vas lahko potolažim, da je tam nekje do dvehh let in pol to počasi minilo samo od sebe. Tudi pri vas bo.

Glede spanja ponoči – oba otroka sta se mi zbujala celi dve leti nakar je to prešlo samo po sebi. Kar pa se tiče pitja ponoči, sem to rešila tako, da sem vsebino v steklenički zamenjala za navadno vodo, s katero se sredi noči težko “nacejaš”. Količina popite količine se je zato močno zmanjšala (pil je le, če je bil žejen in še to le nekaj požirkov). Prva dva dni je zelo protestiral in se jezil, pritoževal, potem pa se je nekako vdal v usodo. Poskusi, morda bo pa delovalo.

IMAŠ ISTI “PROBLEM”, KOT SEM GA JAZ IMELA. HČERKA JE PRI 16 MESECIH OSTALA PODNEVI BREZ PLENIČK. POPOLDNE JE SPALA 2-3 URE IN ZVEČER JE ODHAJALA V POSLO OB 9-H TER SPALA DO 9 OZ. 10. ZVEČER JE PO VEČERJI POPILA 4 CDL MLEKA. PONOČI PA ŠE 6 DCL. STEKLENIČKO SEM JI DALA DVAKRAT. NATO SEM PO NASVETU PRODAJALCA V TRGOVINI DIRENDAJ, SPREMENILA TAKTIKO. MLEKO SEM JI DALA V MAJHNE STEKLENIČKE (SADNI SOK PLASMON), NA KATERE SE PRILEGA CUCELJ CHICCO. PRIPRAVILA SEM 4 STEKLENIČKE. VSAKIČ, KO SE JE ZBUDILA SEM JO DALA LULAT IN JI DALA PO ENO STEKLENIČKO. KO JE ČEZ NOČ SPUSTILA 1 STEKLENIČKO SE NISVA VEČ VRAČALI NA 4 AMPAK SMO OSTALI NA TREH… IN TAKO DALJE, DOKLER NISVA PRIŠLI LE NA ENO….IN NATO NA NIČ. PRI DVEH LETIH IN POL JE SPALA CELO NOČ IN SE NI VEČ PREBUJALA. SAMA MISLIM. DA SE JE MOJA HČERKA ZBUJALA, KER JO JE TIŠČALO LULATI, POTEM PA NI MOGLA ZASPATI BREZ FLAŠKE MLEKA.
PROBAJ MOJ NASVET, MORDA BO POMAGALA, VENDAR VEDI DA TO NE BO PO ENEM TEDNU ALI ENEM MESECU, MORAŠ PAČ VZTRAJATI. NE OBUPAJ! ČE NE BO ŠLO DRUGAČE, VEDI DA BO NEKJE PRI TREH LETIH SIGURNO ŽE VSE MIMO.

LEP POZDRAV!

Zivjo,

ce je tvoj sin zdrav, je to povsem nepotreben cirkus. Po priblizno sestem mesecu otroci ne potrebujejo pijace ali hrane ponoci. Seveda pa protestirajo, ko jim jo vzames in zato veliko starsev tega ne naredi. Starejsi ko je otrok, tezje mu je vzeti. Zdaj imas na voljo dve moznosti: lahko to delas dokler se ne bo sam navelical ali pa si pripravis zivce in mu vzames steklenicko. Postopne variante obstajajo, vendar osebno nisem njihov zagovornik, ker samo podaljsujejo celo proceduro. Glede na to, da ima ze 18 mesecev, bo vejretno precej uporen in bo trajalo kaka dva tedna predno se bo navadil, da steklenicke pac ponoci ni. V tem casu bos sla vsako noc skozi pekel (bodi pripravljena, zato te opozarjam).

Mimogrede se ena misel: ce otrok celo noc pije mleko ali se huje sladkane sokove, se bodo posledice pojavile na mlecnih zobeh.

Doma smo sli skozi to proceduro, ko je imela hcerka sedem mesecev in od takrat spi od 11 do 13 ur vsako noc in 2-3 ure popoldne (zdaj ima 21 mesecev). Cirkus je bil samo dve noci (oziroma samo eno je bilo resno, naslednjo je bilo ze zelo milo).

Veliko srece!

New Report

Close