Najdi forum

problemi, problemi….

Spoštovani !

Sem že v srednjih leti, vendar me zelo mučijo določene stvari, ki me obhajajo. Dogaja se mi namreč naslednje. Imam veliko problemov, ki jih skušam rešiti. Ko sem se pogovarjala s sodelavci, so mi svetovali, da naj razmišljam pozitivno, da naj skušam te probleme vizualizirati, kot, da so že rešeni in da bo vse v redu.
Meni pa se največkrat zgodi prav obratno. Ko mislim, da bom problem rešila, se mi skoraj vedno zgodi, da se iz problema razvije prava katastrofa. Medtem pa, ko pričakujem, da se nekaj ne bo rešilo, izpade zadeva ne tako problematična.
Poleg tega pa si vedno predstavljam ljudi kot neke ideale, sposobne in vsemogoče. Ko pa jih bolje spoznam, me sploh ne zanimajo več, oziroma čutim kot da so meni nepotrebni in jih nekako ignoriram.
Kako bi se disciplinirala v bolj razsodno osebo.

Pozdravljena nerazumljena!

Ljudje pač nismo idelani, nihče od nas, pa še sreča da je tako. Kaj neki bi počeli na tem nepopolnem planetu, če bi bili popolni? Vseeno pa je življenje lahko čudovito in zanimivo in bogati ga ravno naša različnost. Smo socialna bitja in težko, da bi preživeli v popolni osami. Pravite, da vas ljudje prenehajo zanimati ko jih bolje spoznate in jih potem začnete ignorirati. Ne vem, morebiti močno želite neodvisni opd kogarkoli?

Problemi so sestavni del življenja. Včasih se razrešijo hitreje in drugič se zakomplicirajo. Skoraj vedno pa je tako, da se na koncu vse odvije v takšno smer, da se nekaj naučimo iz tega. Slaba tolažba? Mogoče res, vendar ne vem kako bi se vi želeli disciplinirati v bolj razsodno osebo. Naj dodam samo še to- včasih so naše težave prevelike, da bi pomagalo “pozitivno” razmišljati in poleg tega, kadar smo zares okupirani s težavami težko sploh razmišljamo kako šele pozitivno. Sicer dobronamerne nasvete je včasih prav jemati z malo rezerve.

V kolkor se vam zdi, da je vašo vsakodnevno funkcioniranje okrnjeno, pa si le poiščiti kakšno pomoč v obliki psihoterapevta ali psihologa- včasih pomaga, da je ob vas nekdo, ki je osebno nevpleten.

Vse dobro vam želim,

Bernarda

New Report

Close