problemi po operaciji
Pozdravljeni!
Pred 6 meseci mi je bila narejena totalna tiroidektomija in ekstripacija adenoma obščitnice. Histološki izvid je pokazal adenom obščitnice in pa papilarni rak ščitnice v folikularni varianti. Predpisano mi je jemanje 200 mg Euthyrox-a.
Od takrat sem se zredil 7 kg. Zatekajo mi noge od prstov do kolena in prsti na obeh rokah. Pojavljajo se krči v prstih na obeh rokah preko celega dneva. Zgubil sem moč v prstih na obeh rokah. Zadnje 4 mesece se pojavlja utrujenost pri hoji po 400 m normalne hoje.
Življenje se mi je po operaciji sprmenilo. Kje naj iščem vzroke stanja?
Hvala za mnenje in pomoč!
Lep pozdrav!
Težko ti odgovorim, ker nisem zdravnik, tvoji simptomi pa niso ravno značilni za hipo al hiper stanje, vsaj kolikor je meni znano, niti za stanje po operaciji ščitnice..
200 mcg tiroksina je kar dosti (tudi sama sem imela v začetku tako dozo).
Kaj pa pravi tvoj onkolog? Na tvojem mestu bi se posvetovala z njim, najmanj kar je je to, da ga kličeš v času ambulante in ga povprašaš kaj meni, ali bi se morda prišel pokazat k njiemu?
Moč v rokah se ponavadi izgublja kadar je oviran kak živec hrbtenice (ali kje na poti do roke) in potem mišica ni prehranjena in počasi izgublja moč. Ampak ne vem, če bi bil lahko to pri tebi problem,. Ti roke mravljinči?
Res najbolje, da se obrneš na zdravnika, ki te je operiral, ali pa vsaj na zdravnike, ki tule odgovarjajo v rubriki Hormonske motnje (se spoznajo na te reči).
Forum je zaprt za komentiranje.