Najdi forum

Problemi 5 letnice

Kljub temu, da imam tri otroke, se tukaj zelo strinjam s teboj in če si prebrala moj odgovor, ki sem ti ga namenila, potem sem ti odgovorila.
A kljub temu, prizanesi svoji materi, čutim, kot da ji nekaj malo zameriš. Pač ni zmogla in znala drugače. Popravnih izpitov pa ni. Misliš, da nam naši otroci ne bodo čez nekaj let očitali naših napak, pa najsi se sedaj še tako trudimo? Saj smo samo ljudje.
Otrok pa meje vsekakor potrebuje. In danes je veliko preveč otrok brez zadovoljene osnovne potrebe, potrebe po varnosti in ljubezni svoje matere. Namenoma izpostavljam mater prvih nekaj let.
Tudi sama se vsak dan sproti sprašujem ,kam vse to pelje. Otroci meja žal nimajo več.Pa tudi ljubezni ne.

Bravo,Jana enako razmišljam tudi jaz.Tudi nam bodo otroci povedali kje smo ga lomili.Vsi vzgajamo otroke tako, kot mislimo, da je najboljše za njih.
Šele, ko imaš drugega ali več otrok, vidiš, da ni samo en pristop pravilen.Kolikokrat sem si mislila,ko sem videla otroke, ki so naredili nekaj “grdega”, da imajo nesposobne starše. Ko mi je potem moj drugorojenec ušpičil nekaj podobnega, sem se zamislila.Učimo se z otroci in s tremi otroci moramo najti tri različne pristope. Čas bo pa pokazal .koliko smo bili uspešni.

Jaz že sedaj vidim, kje ga polomim in se otroku tudi opravičim. Povem mu, da tudi starši včasih delamo napake, če ga npr. kaj okregam, pa je bila kriva samo moja živčnost in napetost in ker me potem boli srce, se mu opravičim.
Mene je življenje pač tega kar sem že napisala, naučilo. In vem tudi, da sem bila najbolj ” brihtna ” pri deljenju nasvetov drugim še takrat, ko sem imela samo enega otroka in sem se imela za blazno uspešno mater v smislu vzgojnih prijemov, potrpežljivosti,etc.
Drage mame, želim vam veliko uspeha in truda, ter še več prizanesljivosti do drugih kar se nasvetov tiče.
Jasno, jaz sem zelo proti telesni kazni , raznim oblikam trpinčenja in manipuliranja. O tem bi človek lahko pisal romane, še sploh, če dela v poklicu z otroci. Tam vidiš marsikaj, pa še vedno nimaš pravice obsojati ali deliti receptov. Je pa današnji čas neusmiljen do otrok, tudi v vsedopuščajoči vzgoji.

New Report

Close