Najdi forum

Problemi

Spoštovani
Stara sem 36 let, 4 mesece po porodu. Z hemeroidi sem imela že nekaj težav. Zadnje čase nimam hemeroidov opažam pa kri in sluz v blatu. Imam napotnico za pregled črevesja in oddala sem blato. Ves čas imam občutek, da me tišči na blato in vreje mi po trebuhu. Odvajam blato v obliki malih krogecov (manjše slive primerjava) in sem bolj ali manj zaprta.
Ali lahko bolj sumim sindrom razdraženega črevesja ali bi morala biti pripravljena na hujše diagnoze. Tako me je strah, da se mi od tega kar vrti.
Prosim za odgovor.

Hvala,
Tilika

Spoštovani!

Če opažate svežo kri v blatu, bi vam svetovala takoj narediti rektoskopijo, čakalne dobe zanjo ni. Če se tu ne najde sprememb, bi opravila še kolonoskopijo.
Še nekaj: če se hemeroidov navzven ne vidi, še ni rečeno, da jih nimate. Izpadli hemeroidi so napredovala stopnja, začetni so razširjene hemoroidalne vene v podsluznici končnega črevesa, kar se navzven nič ne vidi.
Brez preiskav sicer dokončnega izvida ne veva, vendar so nenevarni vzroki daleč pogostejši kor nevarne spremembe. Poskusite se z vajami sprostiti, preusmeriti misli, ne pa razmišljati o tem, kaj vam je, ker s tem ne morete ničesar spremeniti, samo otežujete si življenje. Iz lastnih izkušenj vam povem, da se da in sistem deluje!

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close