problemi
Ker nisem še nikjer zasledila, kako poteka operacija mandljev pri odrasli osebi bi vas prosila, če mi o tem lahko kaj več napišete. Predvsem me zanima koliko časa traja in koliko časa si v bolnišnični oskrbi.?
Od velikih sem slišala, da čim večja je starost pacienta slabše prenaša. Sedaj pa me zanima ali je to res in v čem slabše prenaša samo operacijo, bolečino ali samo okrevanje? Stara sem 30 let in sem imela že zelo veliko gnojnih angin in dva abesa, kaj mi svetujete vi?
Za vse odgovore se vam v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Pozdrav
Gled na to da ste šele tridesetih let vam tisto o starosti še ne bo povzročalo težav,seveda pa kot vsaka tudi ta operacija ni prijetna.Poseg opravimo sede,pripolni zavesti,z uporabo lokalne anastezije-injekcije v mandelj.Kot vsaka inekcija je to nekoliko boleče.Operacija traja 15-30 minut odvisno od sodelovanja.Naslednji dan če ni krvavitve iz rane ste lahko odpuščeni v domačo oskrbo z priporočilom počitka en teden.Nekaj dni po posegu boste nekoliko težje požirala zaradi bolečin ki pa se ublažijo z tabletkami ali svečkami.
lp Dr.I.B.