Najdi forum

Lepo pozdravljeni.

Star sem 27. Moji problemi so sledeči. Že več kot eno leto me tišči ” boli ” v prsih ( tudi ponoči ) in imam občutek težkega dihanja. Ponoči ko se zbujam in če ležim na hrbtu imam otrple prste na obeh rokah. Imam tudi občutek pritiska v glavi. Posebej hudo je če grem v hribe, takrat imam občutek kot da izgubljam ravnotežje in nimam prave orientacije. Najprej sem sumil na probleme s srcem pa z analizo krvi, EKG in ultrazvokom niso nič ugotovili.
Slikali so tudi hrbtenico pa niso ugotovili nič posebnega razen da je eno vretence spuščeno malo nižje. Diagnoza osebnega zdravnika je bila da so vzroki psihične narave (anksioznost) in mi predpisal pomirjevala, ki pa ne pomagajo. Bil sem tudi pri kiropraktiku (10 terapij) pa ni nič pomagalo.

Zanima me če bi te težave lahko izvirale iz hrbtenice.

Hvala za odgovor. LP

V kolikor nimate res stresnih situacij, ki bi vplivale na vaše počutje.
gre v vašem primeru za tipične simptome degeneratinik sprememb v prsnem delu hrbtenice.
Glede na to, da slika hrbtenice ne kaže večjih odstopanj, sem prepričan, da je problem rešljiv z manualno medicino.
Presenečen sem, kako radi v Sloveniji hodijo h kiropraktiku. V naših ordinacijah si težko dovolimo, da bi bil pacient na obisku več kot 6 krat – 10 obiskov, pa da nimate nobenih sprememb, je pravi kriminal. Očitno vam kiropraktik ni postavil pravilne diagnoze, na osnovi katere je bilo potem vse delo zaman.
Vabim vas na pregled, s seboj prinesite rtg sliko, če jo imate.

Lep pozdrav,

New Report

Close