Problemčki
G. Pušenjak!
Sem redna bralka vašega foruma in je res super. Tudi jaz imam nekaj vprašanj:
1. Zasledila sem, da KT stanjšajo sluznico v maternici(tako ste odgovoril neki gospe), kar lahko pomeni, da ce takoj po prenehanju jemanja KT zanosiš, obstaja vecja verjetnost za splav.
Kako pa je s tem po prenehanju jemanja tablet Cycloproginova?
2. Kakšne so “naravne” metode odprave belega toka?
3. Ali je povezava med hormoni , kateri so v tbl. Cycloproginova ter ščitnicnimi hormoni, namreč pred tremi leti sem se zdravila za povečanim delovanjem ščitnice, sedaj pa zaradi ciste jemljem Cycloproginova.Je možno, da se mi delovanje ščitnice spet poveča zaradi le-teh tbl.?
Za odgovore se ze vnaprej prav lepo zahvaljujem.
TARA
Draga Tara,
Cyclo Progynova so naravnim podobni hormoni, ki samo oponašajo ciklus in ne stanjšajo sluznice. Ta zdravila tudi niso kontraceptivna. Zato pri zanositvi ob teh zdravilih ni potrebno nič drugega kot pač čimprej prenehati z njihovim jemanjem.
Naravne metode odprave belega toka sem že velikokrat opmenil. Poiščite odgovor pod različnimi voprašanjih o glivicah ipd.
Medsebojnega vpliva omenjenih hormonov ni, vzroki za nepopolno ali napačno delovanje različnih žlez z notranjim izločanjem pa so lahko med seboj povezani oziroma so lahko skupni.