Problematična ščitnica
Spoštovani
Pred nekaj leti so mi ugotovili povečanje ščitnice z ultrazvokom.Kadarkoli pridem h kakemu zdravniku vsak vpraša,če so že naredili pregled ščitnice,ker jo imam.Sicer je jaz ne vidim ampak vedno pravijo da se vidi.Na krvi ne pokaže ne povečanja ne pomanjšanja ščitničnih hormonov.
Zadnje čase pa opažam v grlu,kot nek cmok,ki se ne premakne nikamor.Ta občutek se vedno dogala na desni strani grla.Bila sem na pregledu na ORL,kjer je bilo spet vprašanje po ščitnici,drugače pa v grlu niso videli posebnosti.Ker imam zaradi tega “pritiska”vedno občutek,da sem mi hrana v grlu ustavlja,da imam probleme z požiranjem s čemer imam probleme prehranjevanja.Pojavlja se nervoznost,nespečnost,nesproščenost,glavoboli.Je to lahko zaradi ščitnice?
Pol leta sem jemala jodit.Po pol leta bi morala iti na kontrolo,pa je pač sestra rekla,da se morata zdravnika zmeniti med sabo.Od tega je več ko eno leto,pa se nista zmenila še nič,jaz pa sem vedno bolj na tleh,saj z nenehnim občutkom tujka v grlu ni prijetno živeti.Mi lahko daste kak nasvet?
Že vnaprej se vam zahvaljujem
Spoštovani!
Pred leti so vam z UZ ugotovili povečano ščitnico, ki deluje normalno (evtirotična difuzna golša). Glede na to, da sami povečane ščitnice ne opazite, gre verjetno le za blago povečano žlezo. Navadno blago povečana ščitnica ne povzroča posebnih težav, lahko pa se pojavi občutek tujka in tiščanja v vratu. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku splošne medicine, ki bo otipal ščitnico in ocenil ali je potreben ponovni UZ ščitnice, oziroma pregled pri tirologu.
Lep pozdrav!