Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Problematična koža

Problematična koža

Daraga Larisa,

Vem da ste že sita podobnih pisem, a vseeno vas prosim za topel nasvet.

Imam problematično kožo, stara pa sem 28 let. Z aknami se borim še od 12 leta in je kar huda muka, a vem da so na svetu veliko hujše stvari…V puberteti se nisem zdravila za aknami, a bila sem zelo zagrenjena in sem se zapirala vase. Bili so kar hudi časi zame.
Potem se mi je okrog 20 leta koža skoraj popolnoma sčistila, skratka bila sem zelo zadovoljna z njo.
Pri cca 25 sem imela spet hud napad in poskusila sem veliko stvari, od spremebe hrane do zeliščnih čajev, zdravil in po 2 letih brezuspeha pristala na Diane 35. Definitivno so mi tabletke pomagale, a po 8 mesecih sem jih pustila zaradi hudih depresij.Sedaj se mi koža počasi slabša.
Počasi se pobiram iz depresije, po tabletkah ne smem več seči, a koža je vedno slabša in nevem kaj naj.
Zdravnico sem ponovno prosila za lokalna zdravila, tokrat mi je na mojo željo predpisala Differin gel. Sedaj ga rabim cca 4 tedne, a ni velikega učinka.
Dnevno uporabljam kolekcijo Exfoliac.

Vem, da mi ne morete veliko pomagati, a vseeno povejte kaj lahko še storim? Ali je mogoče da se mi bo potem (če bom) ko bom imela otroka koža izboljšala(moji mami se je)?

Vesela bom vsake vaše besede, nasveta.

Hvala.

Karen

Spoštovani,

obstaja poseben režim predpisovanja določenih lokalnih sredstev za zdravljenje aknavosti in obenem poseben negovalni režim kože z aknami.
NAmreč nega kože (čiščenje, peeling, nega) je prav tako pomembna kot samo zdravljenje. Vsi ti nasveti so precej indidividualni glede na klinično sliko in tip kože.
Za začetek vam lahko svetujem le to, da za čiščenje kože ne uporabljajte navadnih mil , temveč sindete , ki imajo ph 5.5. Kožo čistite le 1 največkrat 2 krat dnevno, če to počnete pogosteje , lahko kožo dražite in še dodatno izsušite.

Svetujem vam, da se oglasite pri dermatologu , ki vam bo predpisal lokalno terapijo, še zlasti pa je potreben temeljit razgovor.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Spoštovana ga.Larisa,

Hvala za Vaš odgovor.
Pri dermatologu sem se že zdravila in zaparvila kar nekaj denarja (ker bi morala z napotnico veliko čakat, sem odšla samoplačniško). Zdravila sem se z Skinorenom in Klimicinom ter antibiotiki Clinofug. Ker po cca 3 mesecih ni bilo izboljšanja sem prosila ginekologinjo za Diane 35 (na lastno željo) kar mi je pomagalo.
Glede na to, da sem poskuila z nekako vsemi zdravili, sem mislila da edino Differin mi je še neznan in vidim upanje le v njem.
Sedaj se z njim zdravim en mesec, vendar mi je zelo izsušilo kožo, najbrž zaradi kombinacije z Exfoliacom. Svetovali so mi bolj vlažilno nego za čez dan, in sicer Avene Cleance. Kaj pravite na to?
Sicer imam na splošno zelo občutljivo kožo in akne le na bradi in pod ličnicami.

Spoštovana Karen,

absolutno morate v negi kože uporabljati vlažilno kremo , lahko poskusite z Aveene, odlična je tudi Therma fix od Vichy-ija ali pa vlažilni gel od trdke Shiseido. Mažete se lahko 2 krat denvno, z Differin gel pa zvečer, sprva 1-2 tedna vsak drugi večer nato vsak večer.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Hvala.

Nabavila si bom Avene in ustrajala pri Differin.

Lep dan

Spoštovana ga.Larisa,

Prosim Vas še za nekaj odgovorov.

Po kolikem času se pokažejo znaki izboljšanja (približno)?
V primeru, da bi želela zanositi koliko prej je potrebno prekiniti z rabo Differina, da ne bi škodovalo plodu?

Hvala za trud.

Lep dan še naprej

Spoštovani,

znaki izboljšanja se pokažejo lahko že po tednu dni, največkrat po 1 mesecu mazanja, ko zanosite , prekinite z mazanjem.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Larisa najlepša Vam hvala za odgovore.

Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close