Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija problematična koža

problematična koža

Imam precej problematično kožo-eni predeli suhi, drugi mastni. Mozoljev sem se s kontracepcijskimi tabletami skoraj znebila, a muči me nekaj bolj zoprnega. Predel okrog nosu (ob njem-na licih in nad njim-čelo) se mi močno lupi. Naredi se trda plast kože, ki se potem lupi. Pilling si delam redno in moram uporabljati bolj grobega, a vseeno ne pomaga. V zimskem času (zunaj mraz-not centralna) je to še huje. Kaj lahko naredim?

Najlepša hvala

Spoštovana gimnazijka!

Med drugim bi lahko šlo tudi za seboroični dermatitis. O tem pa je bilo na forumu že veliko povedanega, zato vas vabim, da si preberete druga vprašanja in odgovore na to temo.

Stara sem 30 let in se še vedno ubadam z aknami, ki se mi pojavljajo na obrazu. Pogosto si jih zvečer stiskam, obiskovala sem tudi kozmetičarko in poskusila sem z uporabo različnih antiseptičnih sredstev. Le ti so akne posušili, vendar poškodovali zdravo kožo. Na obrazu imam rdečkaste lise na mestih, kjer so bile večje akne. Pomagajte mi in svetujte, kako naj rešim svoj problem.
Ne uporabljam nobenih hormonskih tablet.

Spoštovana 30-letnica!

Na tem forumu sem že velikokrat pisal, da akne pri 30 letih niso nič nenavadnega. Vabim vas, da si preberete odgovore na dosedanja podobna vprašanja.

New Report

Close