Najdi forum

Problem z želodcem

Spoštovani

Pišem vam, ker ne vem več, na koga se naj obrnem.Namreč imam hude težave z želodcem in se obračam na vas, da bi pomagate najti rešitev za ta problem.

Nekje 2x na teden imam v želodcu katastrofalne bolečine – čutim vsak košček hrane, kako mi buta v stene želodca, bolečine so neznosne.Težko se premikam, boli me skoraj cela trebušna votlina, najbolj pa želodec.

Bila sem že pri zdravnikih, a nihče ne najde nobenega problema z mojim želodcem.Jem normalno in rada, nimam nobenih drugih zdravstvenih težav.

Sama si ob takih situacijah pomagam tako, da od bolečin izbruham hrano, po tem mi v 5 minutah odleže popolnoma.Ampak ker se do bruhanja res neizmerno težko pripravim, me zanima, če pozna katera kakšne tablete ki pomagajo pri lažjem (iz)bruhanju ali kaj podobnega?Namreč sita sem teh bolečin, saj me onesposobijo za celi dan, lekadol ali aspirin ne pomagata, niti rupurut.

Hvala za vsak odgovor in lep dan

Živjo, res mora biti grozno to kar preživljaš. Sama sem imela manjše želodčne težave in vem, da to ni kar tako.

Pišeš, da si že bila pri različnih zdravnikih, da pa niso ugotovili konkretnega vzroka. Glede na to, da se ti ta občutek ne pojavlja vsak dan, je mogoče vzrok v kakšni vrsti hrane, ki jo zaužiješ. Si bila pozorna na to, če je povezano kaj s tem kar si pojedla? Mogoče lahko vpliva tudi način kako ješ. Jesti moraš počasi in redne obroke.Tudi če telo ne dobi hrane, ko jo rabi, jo zavrača potem, če si dolgo brez. Nisem zdravnica in samo ugibam. Svetujem ti, da ponovno greš k svojemu zdravniku in zahtevaš, da te pošljejo na dodatne preiskave. Lahko se ti je sesul prebavni sistem.

Kakšni posebni tableti, ki bi ti pomagali pri bruhanju ne obstajajo. Tudi ni priporočeno, da to počneš. Raje poskusi ugotoviti kaj so vzroki za to. Seveda ne ti, temveč zdravniki.

Upam, da boš našla svoj mir pod soncem in da se ti bodo želodčne težave umirile.

Srečno.

Probaj z lanenim oljem ali pa kupi v lekarni lan in ga zmelji. Zmletega (1 velika žlica) namoči čez noč (6-8 ur) v vodi in zjutraj popij.
Lan deluje blagodejno na prebavila in obnavlja sluznico.

Laneno olje pa pred spanjem eno žličko.

No poizkusi tudi zamenjati prehrano – izogibaj se vsega kar dviguje kislino.

New Report

Close