Problem z višino dogovorjene plače
Pozdravljeni
Zanima me vaše mnenje. Na razgovoru za plačo so me med drugim vprašali koliko plače bi želel imeti. Povedal sem znesek in rekel, da je to spodnja meja za katero sem pripravljen delati.
Direktor mi je že na prvme razgovoru glede na moje refernce dejal da sem sprejet.
Na drugem razgovoru sem dobil v vpogled pogodbo v kateri je bil točno tka znesek kot sem ga jaz navedel kot spodnjo mejo. Niti sit več.
Kaj bi vi naredili sedaj na mojem mestu. Bi poklicali in povedali, da želite več ali bi bilo tiho in se spraševali zakaj niste povedali višje plače?
Kako bi pa reagirali, če bi bili na mestu direktorja?
Mogoče bi si mislili, da sem neresen in bi me odslovili? ali kaj drugega…
Vsa mnenja in izkušnje zaželjene.
P.s. Na drugem razgovoru me ni nihče vprašal če sem zadovoljen s plačo.
Tudi ko boš začel delati, te ne bo nihče vprašal o plači. Na razgovorih je najbolj neprijetno vprašanje tisto o višini plače. Žal se ga povsod poslužujejo in ko sem bila na zadnjem razgovoru, so mi lepo povedali, da hočem previsoko plačo (pa še to je bila najnižja možna) in sem slabe volje še zdaj. Sem pa službo sprejela in iščem novo, z boljšo plačo.
Trg delovne sile je zasičen in delodajalci to dobro vejo. Ko začneš delati v podjetju pa tudi preteče veliko časa, da sploh kdo pomisli, da bi zvišal plačo. Zato: če nisi zadovoljen in imaš druge odprte možnosti, se jih posluži. Prihranil si boš veliko slabe volje in nezadovoljstva.